Kaip padaryti Jiló farofa
„Farofa“ yra tipiškas patiekalas iš Brazilijos virtuvės, labai universali ir skani. Vienas iš įdomiausių variantų yra „Jiló’s Farofa“, kuris sujungia kartaus Jiló skonį su traškiu kasavos miltų. Šiame tinklaraštyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kaip pasigaminti šį skanų receptą.
ingredientai:
- 4 jilós puiku
- 2 šaukštai sviesto
- 1 maltos terpės svogūnai
- 2 maltos česnako skiltelės
- 1 puodelis kasavos miltų
- Sal pagal skonį
- Juodieji pipirai pagal skonį
paruošimo režimas:
- Gerai nuplaukite jilós ir supjaustykite juos plonomis griežinėliais.
- keptuvėje ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies.
- Įpilkite pjaustyto svogūno ir česnako bei pakepinkite iki auksinės.
- Įpilkite „Jiló“ griežinėlius ir pakepinkite maždaug 5 minutes, nuolat maišydami.
- Palaipsniui įpilkite manijos miltų, kad visi ingredientai susimaišytų.
- Pagarba su druska ir juodaisiais pipirais pagal skonį.
- Maišykite dar keletą minučių, kol farofa bus labai auksinė ir traški.
- Pašalinkite nuo ugnies ir patiekite karštą.
Jiló Farofa yra puikus mėsos, naminių paukščių ir žuvies pasirinkimas. Jo kartaus skonis puikiai derinamas su sultingesniais patiekalais, sukeldami įdomų kontrastą. Išbandykite šį receptą ir nustebinkite rezultatu!
smalsumas: jiló yra daržovių, kuriose gausu maistinių medžiagų, tokių kaip vitaminai A, C ir B kompleksai, taip pat mineralai, tokie kaip kalcis, geležis ir fosforas. Nepaisant kartaus skonio, jis gali suteikti keletą naudos sveikatai.
Vaizdas: