Kaip pasigaminti kefyrą iš nulio

Kaip padaryti kefyrą iš nulio

kas yra kefir?

Kefyras yra fermentuotas gėrimas, pagamintas iš kefyro grūdų, kurie yra bakterijų ir mielių derinys. Šie grūdai dedami į pieno ar cukraus vandenį, kur kefyro fermentacija ir gamyba.

kefir pranašumai

Kefiras yra žinomas kaip puikus probiotikų šaltinis, kuris yra naudingos bakterijos mūsų virškinimo sistemai. Be to, kefire taip pat gausu vitaminų, mineralų ir baltymų, jis yra puikus sąjungininkas, skirtas žarnyno sveikatai ir imunitete.

Kaip padaryti kefyrą iš nulio

Norėdami gaminti kefyrą nuo nulio, jums reikės šių ingredientų ir indų:

  • Kefiro grūdai
  • Pienas ar saldus vanduo
  • stiklinis puodas
  • Medvilninis audinys arba popieriniai rankšluosčiai
  • elastinga

Čia yra žingsnis po žingsnio, kad kefyras padarytų nuo nulio:

  1. Į stiklinį indelį įdėkite kefyro grūdus.
  2. Į puodą įpilkite pieno ar saldaus vandens, palikdami laisvą vietą viršuje.
  3. Puodą uždenkite medvilniniu audiniu arba popieriniu rankšluosčiu ir pritvirtinkite elastine.
  4. Palikite puodą tamsioje ir šviežioje vietoje 24 valandas.
  5. Po 24 valandų kefyrą ištieskite naudodami plastikinį ar nailono sietą.
  6. Kefyro grūdai gali būti pakartotinai naudojami, kad būtų daugiau kefyro. Tiesiog pakartokite procesą.
  7. Kefyro paruošta gali būti nedelsiant sunaudojama arba laikoma šaldytuve.
  8. papildomi patarimai

    Keletas papildomų patarimų, kaip gaminti kefyrą nuo nulio:

    • Kalbėdami su kefyru, visada naudokite plastikinius ar stiklinius indus, nes metalas gali sugadinti grūdus.
    • Jei jums labiau patinka minkštesnis kefyras, leiskite fermentuoti mažiau laiko. Jei norite daugiau rūgšties, leiskite fermentuoti daugiau laiko.
    • Pabandykite pridėti vaisių, medaus ar prieskonių prie kefyro, paruoštas suteikti papildomo skonio.

    Dabar, kai žinote, kaip gaminti kefyrą nuo nulio, mėgaukitės visais šio skanaus ir sveiko fermentuoto gėrimo pranašumais!






    <Žmonės taip pat klausia>

    <Žinių skydelis>



Scroll to Top