Kaip priversti kombucha numesti svorio

Kaip priversti kombucha prarasti praradimą

„Kombucha“ yra fermentuotas gėrimas, kuris padidino vis didesnį populiarumą dėl jo galimo naudos sveikatai, įskaitant pagalbą svorio metimo procese. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus, kaip gaminti kombucha namuose ir kaip tai gali būti svorio metimo sąjungininkas.

kas yra kombucha?

„Kombucha“ yra probiotinis gėrimas, pagamintas iš pasaldintos arbatos fermentacijos. Fermentacijos metu kombucha kultūroje esančios bakterijos ir mieliai suvartoja arbatos cukrų, paverčiant jį acto rūgštimi, pieno rūgštimi ir anglies dioksidu. Rezultatas yra šiek tiek gazuotas gėrimas, pasižymintis rūgščiu ir gaivinančiu skoniu.

„Kombucha“ pranašumai nuostoliams prarasti

„Kombucha“ gali būti svorio metimo proceso sąjungininkas dėl kelių priežasčių:

  1. padeda virškinti: Kombucha gausu probiotikų, kurie yra naudingos žarnyno bakterijos. Šios bakterijos padeda pagerinti virškinimą ir maistinių medžiagų absorbciją, o tai gali prisidėti prie svorio metimo.
  2. kontroliuoja apetitą: kombucha yra šiek tiek gazuotas gėrimas, kuris gali padėti kontroliuoti sotumo jausmą ir sumažinti norą valgyti per daug.
  3. stimuliuoja metabolizmą: Kai kurie tyrimai rodo, kad kombucha gali padėti pagreitinti metabolizmą, o tai gali sukelti efektyvesnį kalorijų deginimą.
  4. sumažina skysčių susilaikymą: kombucha yra diuretikas, tai reiškia, kad jis gali padėti pašalinti skysčių perteklių iš kūno, sumažinant patinimo jausmą.
  5. Kaip gaminti kombucha namuose

    Dabar, kai žinote „Kombucha“ svorio metimo pranašumus, išmokkime, kaip namie pasigaminti šį probiotinį gėrimą. Peržiūrėkite žingsnį po žingsnio:

    1. ingredientai:
      • 1 litro filtruoto vandens
      • 2 šaukštai juodosios arba žalios arbatos
      • 1/4 puodelio cukraus
      • 1 kombucha kultūra (dar žinoma kaip Scoby)
      • 1/2 puodelio paruoštos „Kombucha“ arbatos (galima įsigyti paruoštą arba naudoti iš priekinės fermentacijos)
    2. paruošimas:
      • Virkite vandenį ir įpilkite juodos ar žaliosios arbatos. Palikite infuziją apie 10 minučių.
      • Pašalinkite arbatos lapus ir įpilkite cukraus, maišydami, kol visiškai ištirps.
      • Tegul arbata atvės, kol ji pasieks kambario temperatūrą.
      • Padalytą arbatą perkelkite į stiklinį indą ir pridėkite „Kombucha“ kultūrą.
      • Uždenkite indą švariu audiniu ir leiskite fermentuoti tamsioje, erdvėje vietoje maždaug 7–10 dienų.
      • Po fermentacijos laikotarpio nuimkite kombucha kultūrą ir rezervuokite pusę skysčio kitai fermentacijai.
      • Perkelkite likusį stiklinio butelio skystį ir leiskite fermentuoti dar 2–3 dienas, kad galėtumėte įsigyti dujinimo.
      • Po šio laikotarpio kombucha bus pasirengusi suvartoti.

      Dabar, kai žinote, kaip gaminti kombucha namuose, mėgaukitės šio probiotinio gėrimo pranašumais, kad padėtumėte svorio metimo procesui. Nepamirškite vartoti saikingai ir pasitarkite su sveikatos priežiūros specialistu, prieš įtraukdami bet kokį maistą ar gėrimus į savo racioną.

      Nuorodos:

      1. https://www.nlm.nih.gov/pmc/gaminiai /PMC3833126/
      2. https://www.nlm.nih.gov/pmc/gaminiai /PMC3530364/
      3. vaizdas:

        kombucha vaizdas

Scroll to Top