Kaip išvalyti niūrias kojines

Kaip išvalyti trumpomis baltomis kojinėmis

Baltos kojinės yra pagrindinis daiktas daugelio žmonių drabužių spinta, tačiau laikui bėgant ir nuolat naudojamos, jos gali būti niūrios ir prarasti originalią spalvą. Laimei, yra keletas paprastų metodų, kurie gali padėti išvalyti ir atgaivinti jūsų baltas kojines, todėl jos vėl atrodo naujos.

1. Išankstinis rinkimas

Prieš pradedant valymo procesą, svarbu iš anksto iš anksto pašalinti nešvarumus ir dėmes nuo kojinių. Tai galite padaryti, pasukdami kojines į šilto vandens tirpalą su trupučiu miltelių muilo ar ploviklio maždaug 30 minučių. Švelniai įtrinkite nešvariausias vietas minkštu šepetėliu.

2. Blauzdos

Norėdami pašalinti gelsvai ir niūrus iš baltų kojinių, galite naudoti balinimo produktus. Viena galimybė yra sumaišyti baliklį su vandeniu per 1: 1 ir mirkyti kojines šiame tirpale maždaug 15 minučių. Tvarkydami baliklį būtinai mūvėkite pirštines ir venkite kvėpuoti garais. Po padažo laiko nuplaukite kojines, kad pašalintumėte bet kokius likučius iš baliklio.

3. Saugios spalvingų audinių dėmės

Jei nenaudojate baliklio, galite pasirinkti saugų baliklį spalvingiems audiniams. Vykdykite produkto instrukcijas ir mirkykite kojines rekomenduojamą laiką. Tada gerai nuplaukite, kad pašalintumėte bet kokius likučius.

4. Nuplaukite mašiną

Po išankstinio lavinimo ir balinimo laikas plauti kojines skalbimo mašinoje. Naudokite kokybišką ploviklį ir pasirinkite tinkamą skalbimo ciklą subtiliems audiniams. Venkite maišyti baltas kojines su spalvingais drabužiais, kad išvengtumėte dėmių.

5. Džiovinimas

Po plovimo svarbu teisingai išdžiovinti kojines. Venkite džiovintuvo, nes per didelis šiluma gali sugadinti pluoštus ir susitraukti kojines. Pasirinkite juos išdžiovinti lauke ar vėdinamoje vietoje. Jei norite, galite juos pakabinti ant drabužių linijos arba išplėsti ant lygaus paviršiaus.

6. Papildoma priežiūra

Kad jūsų baltos kojinės visada būtų švarios ir ryškios, svarbu pasirūpinti papildomai priežiūra. Venkite tiesioginio kontakto su nešvariais paviršiais ir venkite batų be kojinių. Be to, laikydami kojines, įsitikinkite, kad jos yra visiškai sausos, kad išvengtumėte pelėsio.

Vykdydami šiuos paprastus patarimus, galite išvalyti niūrias baltas kojines ir išlaikyti jas ilgesnes naujas. Nepamirškite visada perskaityti naudojamų produktų instrukcijas ir imtis atsargumo priemonių, susijusių su cheminėmis medžiagomis.

Scroll to Top