Kaip išvalyti maršrutizatoriaus istoriją

Kaip išvalyti maršrutizatoriaus istoriją

Jei nerimaujate dėl „Wi-Fi“ tinklo privatumo ir saugos, svarbu žinoti, kaip išvalyti maršrutizatoriaus istoriją. Maršrutizatoriaus istorijoje gali būti neskelbtinos informacijos, tokios kaip lankomos svetainės, prijungti įrenginiai ir kita tinkle vykdoma veikla. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio parodysime, kaip išvalyti maršrutizatoriaus istoriją ir užtikrinti jūsų privatumą.

1 žingsnis: Prieiga prie maršrutizatoriaus nustatymų

Norint išvalyti maršrutizatoriaus istoriją, turite pasiekti įrenginio nustatymus. Atidarykite interneto naršyklę ir įveskite maršrutizatoriaus IP adresą adresų juostoje. Paprastai numatytasis IP adresas yra 192.168.1.1 arba 192.168.0.1. Paspauskite Enter ir būsite nukreipti į maršrutizatoriaus prisijungimo puslapį.

2 veiksmas: Prisijunkite prie maršrutizatoriaus

Maršrutizatoriaus prisijungimo puslapyje turėsite įvesti vartotojo vardą ir slaptažodį. Šią informaciją paprastai teikia maršrutizatoriaus gamintojas. Jei nežinote vartotojo vardo ir slaptažodžio, skaitykite maršrutizatoriaus vadovą arba susisiekite su technine pagalba.

3 žingsnis: suraskite istorijos valymo parinktis

Prisijungę prie maršrutizatoriaus, ieškokite parinkčių, susijusių su istorijos valymu ar įrašais. Šios parinktys gali skirtis priklausomai nuo maršrutizatoriaus modelio ir gamintojo. Ieškokite raktinių žodžių, tokių kaip „istorinė“, „įrašai“, „žurnalai“ arba „švari istorija“.

4 žingsnis: Išvalykite istoriją

Dabar, kai radote istorijos valymo parinktis, spustelėkite jas, kad pasiektumėte nustatymus. Paprastai turėsite galimybę visiškai išvalyti istoriją arba pasirinkti, kurią informaciją norite ištrinti. Pasirinkite norimas parinktis ir spustelėkite „Išvalyti“ arba „Ištrinti“, kad pašalintumėte istoriją iš maršrutizatoriaus.

5 veiksmas: paleiskite maršrutizatorių

Išvalius istoriją, rekomenduojama iš naujo paleisti maršrutizatorių, kad būtų užtikrinta, kad pakeitimai būtų tinkamai pritaikyti. Išjunkite maršrutizatorių iš lizdo, palaukite kelias sekundes ir dar kartą įjunkite. Tai padės užtikrinti, kad istorija būtų visiškai ištrinta.

Dabar, kai išmokote išvalyti maršrutizatoriaus istoriją, nepamirškite reguliariai atlikti šios užduoties, kad išlaikytumėte „Wi-Fi“ tinklo privatumą ir saugumą. Be to, taip pat svarbu periodiškai pakeisti maršrutizatoriaus slaptažodį ir išlaikyti Atnaujinta programinė įranga, siekiant užtikrinti apsaugą nuo kibernetinių grėsmių.

Tikimės, kad šis straipsnis buvo naudingas ir kad galite lengvai išvalyti savo maršrutizatorių. Jei turite klausimų ar pasiūlymų, palikite komentarą žemiau. Iki kito karto!

Scroll to Top