Kaip išvalyti nuimamą dantų protezą

Kaip išvalyti nuimamą dantų protezą

Turėti nuimamą dantų protezą yra puikus sprendimas tiems, kurie prarado dantis ir nori atkurti šypsenos funkcionalumą ir estetiką. Vis dėlto svarbu išlaikyti tinkamą valymo rutiną, kad būtų užtikrintas protezo protezavimas ir higiena. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio parodysime, kaip teisingai išvalyti jūsų nuimamą dantų protezą.

1 žingsnis: Pašalinkite protezą

Prieš pradėdami valyti, svarbu pašalinti iš burnos nuimamą dantų protezą. Norėdami tai padaryti, atsargiai laikykite jį ir išlaisvinkite iš natūralių dantų ar implantų, jei juos turite.

2 žingsnis: Nuplaukite protezą vandeniu

Pašalinus protezą, atsargiai nuplaukite tekančiu vandeniu. Tai padės pašalinti maisto atliekas ir kitas laisvas priemaišas.

3 žingsnis: naudokite minkštą šepetėlį

Norėdami giliau valyti, naudokite minkštą šerių šepetėlį dantų protezams. Šie šepetėliai turi minkštesnius šerius, kurie nepažeidžia protezų medžiagos.

4 žingsnis: naudokite konkretų valiklį

Be šepetėlio, išimamiems dantų protezams rekomenduojama naudoti specifinį valiklį. Šie produktai yra vaistinėse ir padeda pašalinti dėmeles, bakterijas ir nemalonius kvapus.

5 žingsnis: Nuvalykite protezą valikliu

Uždėkite dalį valiklio ant šepetėlio ir šepetkite nuimamą dantų protezą visose jo dalyse. Nepamirškite valyti tiek vidinio, tiek išorinio protezo.

6 žingsnis: nuplaukite šulinį

Po to, kai šepetėliu šepetėliu šepetėliu šepetėliu, labai gerai nuplaukite tekančiu vandeniu. Būtinai visiškai pašalinkite bet kokius likučius iš naudojamo produkto.

7 žingsnis: Tegul protezavimas išdžiūsta

Po skalavimo leiskite protezui natūraliai išdžiūti arba naudoti švarų rankšluostį, kad jį išdžiūtų. Venkite naudoti plaukų džiovintuvus ar tiesioginį saulės poveikį, nes tai gali pakenkti protezo medžiagai.

8 veiksmas: tinkamai saugokite

Kai protezas yra visiškai sausas, laikykite jį švariame, sausame inde. Venkite palikti dulkes ar kitus agentus, kurie gali užteršti.

Atlikdami šiuos paprastus veiksmus, užtikrinsite nuimamo dantų protezo valymą ir ilgaamžiškumą. Nepamirškite valyti kasdien ir, jei turite klausimų, pasitarkite su savo odontologu dėl konkrečių jūsų bylos gairių.

Scroll to Top