Kaip valyti keptuvės dangtį

Kaip valyti keptuvės dangtį

Panelio dangčio valymas gali būti iššūkis, ypač kai jis yra nešvarus ir su riebalų dėmėmis. Tačiau tinkamai prižiūrint ir tinkamiems produktams, jis vėl gali būti švarus ir skaidrus. Šiame straipsnyje mes pasidalysime keliais naudingais patarimais, kurie padės efektyviai išvalyti stiklinį keptuvės dangtį.

žingsnis po žingsnio, kad išvalytumėte keptuvės dangtį

1. Išimkite keptuvę iš keptuvės ir padėkite ją ant plokščio, pritvirtinto paviršiaus.

2. Nuimkite bet kokius likučius iš maisto ar nešvarumų, laisvai su minkštu šeriu šepetėliu arba ne -babrazine kempine.

3. Užpildykite kriauklę ar talpyklą šiltu vandeniu ir įpilkite kelis lašus lygaus ploviklio.

4. Pamerkite stiklo dangtį į muilo vandenį ir keletą minučių pamirkykite.

5. Norėdami švelniai įtrinti dangtį, naudokite minkštą kempinę arba mikropluošto audinį, pašalindami nešvarumus ar dėmes.

6. Jei yra nuolatinių dėmių ar sukauptų riebalų, galite naudoti kepimo sodos ir vandens pastą, kad atliktumėte gilesnį valymą. Užtepkite aplanką ant dangčio ir atsargiai įtrinkite.

7. Nuplaukite dangtį švariu vandeniu, kad pašalintumėte visą muilą ar kepimo soda.

8. Naudokite dangtį švariu ir minkštu audiniu arba leiskite jam natūraliai išdžiūti.

Papildomi patarimai, kaip išlaikyti stiklo dangtį švarų

– Venkite abrazyvinių valymo priemonių, tokių kaip plieniniai šiaudai ar šiurkštūs kempiniai, kurie gali subraižyti stiklą.

– Niekada nedėkite karšto stiklo dangčio tiesiogiai kontaktuojant su šaltu vandeniu, nes tai gali sukelti įtrūkimus ar pertraukas.

– Jei dangtis yra per purvinas ir negali būti išvalytas muilu ir vandeniu, galite išbandyti garuose, kad pašalintumėte sunkesnį purvą.

Išvada

Panelio dangčio valymas gali būti paprastas procesas, jei atliksite teisingus veiksmus ir naudojate tinkamus produktus. Nepamirškite būti atsargūs tvarkant stiklo dangtį, kad išvengtumėte avarijų. Reguliariai valydami galite mėgautis švariu, skaidriu stiklo dangčiu, kuris leis sklandžiai sekti maistą.

Scroll to Top