Kaip nužudyti kiaulienos bakterijas

Kaip nužudyti kiaulienos bakterijas

Kiaulienos mėsa yra vienas iš labiausiai suvartotų baltymų pasaulyje. Tačiau svarbu imtis atsargumo priemonių, kad būtų išvengta bakterijų, tokių kaip Salmonella ir E. coli, užterštumą, kuris gali sukelti sunkią ligą. Šiame straipsnyje aptarsime kai kurias priemones, kurių galima imtis siekiant nužudyti kiaulienos bakterijas ir užtikrinti saugų patiekalą.

tinkamai virkite kiaulieną

Vienas iš efektyviausių būdų, kaip užmušti kiaulienos bakterijas, yra tinkamai ją virti. Prieš sunaudodama, įsitikinkite, kad mėsa pasiekia saugią vidinę temperatūrą. Kiaulienai rekomenduojama vidinė temperatūra yra 63 ° C. Norėdami patikrinti temperatūrą, naudokite mėsos termometrą ir venkite mėsos, jei ji yra nepakankamai paruoštas.

Tinkamai laikykite kiaulieną

Tai, kaip jūs laikote kiaulieną, taip pat gali paveikti bakterijų dauginimąsi. Norėdami išvengti bakterinio augimo, laikykite šaldytuvą esant žemesnei nei 4 ° C temperatūrai. Be to, būtinai laikykite kiaulieną atskirai nuo kitų maisto produktų, kad išvengtumėte kryžminio užteršimo.

tinkamai nuplaukite rankas ir indus

Asmeninė higiena yra esminė užkertant kelią bakterijų užterštumui. Visada nusiplaukite rankas muilu ir vandeniu prieš ir po to, kai tvarkote kiaulieną. Be to, būtinai tinkamai išvalykite virtuvės reikmenis, tokius kaip peiliai ir pjaustymo lentas, kad išvengtumėte kryžminio užteršimo.

Pirkite kiaulieną iš patikimų šaltinių

Svarbu įsigyti kiaulienos iš patikimų šaltinių, tokių kaip mėsininkai ir patikimi prekybos centrai. Įsitikinkite, kad mėsa yra šviežia ir geros būklės. Taip pat prieš pirkdami patikrinkite mėsos galiojimo laiką ir laikymo sąlygas.

galutiniai aspektai

Kiaulės mėsa gali būti skanus ir sveikas pasirinkimas, jei imamasi tinkamų atsargumo priemonių, kad būtų išvengta bakterinio užteršimo. Tinkamai gaminti maistą, tinkamai laikyti, išlaikyti asmeninę higieną ir įsigyti kiaulienos iš patikimų šaltinių yra būtinos priemonės kiaulienos bakterijoms nužudyti ir užtikrinti saugų bei skanų patiekalą.

Nuorodos:

  1. maisto sauga – mėsa
  2. Švieži kiauliena nuo ūkio iki stalo
  3. cdc-cook žalia mėsa ir paukštiena, kad būtų pakankamai karšta, kad būtų galima nužudyti mikrobus
Scroll to Top