Kaip mirė Pilotas ir Caiaphas

Kaip mirė Pilatas ir Caiaphas?

Biblijos istorijoje Pilotas ir Caafas yra svarbios figūros, susijusios su Jėzaus Kristaus nukryžiavimu. Nors nėra tikslių įrašų apie jų mirtį, yra tam tikros informacijos ir spekuliacijos apie šių dviejų istorinių veikėjų likimą.

pilotas

Tuo metu, kai Jėzus buvo išbandytas ir nukryžiuotas, Poncijus Pilotas buvo Romos Judėjos provincijos gubernatorius. Remiantis Biblijos pranešimais, žydų valdžia Pilotą spaudė pasmerkti Jėzų mirties bausme, net tikėdamas savo nekaltumu.

Po nukryžiavimo epizodo nėra daug informacijos apie tai, kas nutiko Pilotui. Kai kurie pranešimai rodo, kad jis buvo pakviestas atgal į Romą atsiskaityti už savo vyriausybę Judėjoje. Taip pat yra įrašų, kad jis susidūrė su politinėmis problemomis ir jam buvo atimta jo pozicija.

Kalbant apie jūsų mirtį, yra skirtingų teorijų. Kai kurie istorikai mano, kad Pilotas buvo ištremtas ar net įvykdytas Romos imperatoriaus Tiberijaus įsakymu. Tačiau nėra konkrečių įrodymų, patvirtinančių šias teorijas.

caifás

Caafas Jėzaus laikais buvo vyriausiasis Jeruzalės šventyklos kunigas. Jis vaidino pagrindinį vaidmenį Jėzaus teisme prieš Sanhedriną, žydų religinę tarybą.

Po Jėzaus nukryžiavimo, Caafas ir toliau vaidino savo, kaip vyriausiojo kunigo, vaidmenį. Tačiau laikui bėgant jų galia ir įtaka mažėjo. 36 m. Romos gubernatorius Vitellilius atleido iš savo pozicijos Caafas ir pakeitė jį į kitą vyriausiąjį kunigą.

Nėra tikslios informacijos apie Caiafos mirtį. Kai kurie pranešimai rodo, kad jis mirė natūraliomis aplinkybėmis, o kiti teigia, kad jis buvo nužudytas ar įvykdytas Romos valdžios institucijų ar žydų sukilėlių grupių įsakymu.

Išvada

Nors nėra išsamių įrašų apie Piloto ir Caiafos mirtį, galima daryti išvadą, kad abu susiduria su politinėmis pasekmėmis ir prarado savo pozicijas po Jėzaus nukryžiavimo epizodo. Tačiau jų mirtys liko apsuptos paslapties ir spekuliacijos.

Svarbu pažymėti, kad šiame tinklaraštyje pateikta informacija yra pagrįsta istorinėmis ataskaitose ir spekuliacijose, nes nėra tikslių įrašų apie galutinę Piloto ir Caifos tikslą.

Scroll to Top