Kaip neleisti automobiliui mirti

kaip neleisti automobiliui mirti

Vairavimas automobilyje gali būti sudėtinga užduotis, ypač pradedantiesiems vairuotojams. Viena iš labiausiai paplitusių situacijų, su kuriomis susiduria vairuotojai, yra automobilis, miręs vairuojant. Tai gali būti nelinksma ir netgi pavojinga, tačiau yra keletas paprastų patarimų, kurie gali padėti išvengti to. Šiame straipsnyje mes ištirsime kai kuriuos iš šių patarimų ir kaip juos teisingai pritaikyti.

1. Sužinokite, kaip valdyti sankabą

Viena iš pagrindinių priežasčių, dėl kurių automobilis miršta, yra tinkamos sankabos kontrolės trūkumas. Svarbu išmokti rasti sankabos tašką, kuris yra taškas, kuriame yra sujungtas variklis ir transmisija. Radę šį tašką, galite sklandžiai valdyti automobilio pagreitį ir neleisti jam mirti.

2. Venkite smarkiai pagreitinti

Straipsnio pagreitinimas gali perkrauti variklį ir priversti jį mirti. Svarbu palaipsniui įsibėgėti, ypač paliekant sustojimą. Suteikite varikliui laiko koreguoti ir neleis jam mirti.

3. Nepamirškite naudoti rankinio stabdžio

Sustojus šviesofore ar lipant, svarbu naudoti rankinį stabdį, kad automobilis negalėtų mirti. Tai palengvina sankabos slėgį ir neleidžia automobiliui judėti atgal.

4. Žinokite apie pavaras

Būtina žinoti apie automobilių pavaras, ypač kai sulėtėja. Sumažinęs iki labai žemos pavaros, tinkamai nespaudus, automobilis gali mirti. Įsitikinkite, kad esate teisingame kovo mėn

5. Praktika saugiose vietose

Jei esate pradedantysis vairuotojas arba jums sunku užkirsti kelią automobiliui mirti, rekomenduojama treniruotis saugiose vietose, tokiose kaip tuščios automobilių stovėjimo aikštelės. Tai leis jums susipažinti su sankabos valdymu ir įgyti pasitikėjimo vairuodami.

Išvada

Užkirsti kelią automobiliui važiuoti vairuojant gali būti svarbus bet kurio vairuotojo sugebėjimas. Mokydamiesi valdyti sankabą, venkite staigių pagreičių, tinkamai naudokite rankinį stabdį, žinokite apie pavaras ir treniruotes saugiose vietose, būsite tinkamu keliu, kad išvengtumėte šios varginančios situacijos. Visada nepamirškite saugiai vairuoti ir žinoti kelio sąlygas.

Scroll to Top