Kaip žiurkė miršta klijuose

Kaip žiurkė miršta klijuose

Žiurkės yra nepageidaujami kenkėjai, kurie gali sukelti įvairių problemų mūsų namuose ir įstaigose. Todėl daugelis žmonių naudojasi skirtingais būdais atsikratyti šių graužikų, įskaitant vardinių klijų naudojimą.

Kas yra įvertinti klijai?

Žiurkių klijai yra spąstų rūšis, kurią sudaro lipnus paviršius, paprastai pagamintas iš dervos ar gumos, kuris yra strateginėse vietose žiurkėms gaudyti. Kai pelė liečiasi su klijais, ji įstrigo ir negali paleisti.

Kaip žiurkė miršta klijuose?

Kai žiurkė įstrigo klijuose, jis panikuoja ir bando bet kokia kaina išsilaisvinti. Tačiau kuo daugiau jis diskutuoja, tuo labiau jis įstrigo. Klijai yra ypač prigludę ir neleidžia žiurkei judėti ar pabėgti.

Laikui bėgant žiurkė gali būti išnaudota nuo kovos ir alkio, troškulio ar net dėl ​​situacijos sukelto streso. Be to, klijai taip pat gali padaryti fizinę pažeidimą žiurkėms, tokioms kaip odos sužalojimai ir plaukai.

Svarbu pabrėžti, kad žiurkių naudojimas yra žiaurus ir nežmoniškas daugelio žmonių ir gyvūnų apsaugos organizacijų. Yra daugiau žmonių ir veiksmingų metodų žiurkių populiacijai kontroliuoti, pavyzdžiui, spąstų, kurie nepažeidžia gyvūnų, naudojimas.

alternatyvos vardinių klijų naudojimui

Jei susiduriate su vardiniu užkrėtimu ir nenorite naudoti klijų juos fiksuoti, yra ir kitų variantų. Kai kurios alternatyvos yra:

  1. Gyvenimo gaudymo spąstai: Šie spąstai leidžia užfiksuoti gyvą žiurkę ir paleisti ją toli nuo jūsų namų;
  2. Spyruoklės spąstai: Šie spąstai suaktyvinami, kai žiurkė liečiasi su masalu, greitai ir efektyviai užfiksuojant jį;
  3. Ultragarsiniai repelentai: Šie prietaisai skleidžia aukšto dažnio garsus, kurie yra nemalonūs žiurkėms, nukreipdami juos iš aplinkos;
  4. Kenkėjų kontrolės paslaugos samdymas: Specializuoti specialistai gali padėti saugiai ir efektyviai nustatyti žiurkes.
  5. Svarbu atsiminti, kad dirbant su reitinguojamu užkrėtimu, būtina priimti prevencijos priemones, tokias kaip namai valyti, tinkamai tinkamai įvažiuoti ir tinkamai laikyti maistą.

    Trumpai tariant, vardinių klijų naudojimas gali sukelti žiauriai ir nežmonišką gyvūną. Yra daugiau žmonių ir veiksmingų žiurkių populiacijos kontrolės alternatyvų, užtikrinančių visų saugumą ir gerovę.

Scroll to Top