Kaip sustabdyti kūdikio kosulį

Kaip sustabdyti kūdikio kosulį

Kūdikių kostiumas gali nerimauti dėl tėvų, nes mažos yra labiau pažeidžiamos kvėpavimo takų infekcijų. Tačiau yra keletas priemonių, kurių galima imtis norint palengvinti kosulį ir padėti kūdikiui jaustis geriau. Šiame straipsnyje mes ištirsime keletą namų patarimų ir vaistų, kad sustabdytume kūdikio kosulį.

1. Laikykite aplinką drėgną

Aplinkos drėgmė gali padėti palengvinti kūdikio kosulį. Norėdami padidinti drėgmę, galite naudoti oro drėkintuvą arba įdėti dubenį vandens. Būtinai valykite ir reguliariai keiskite vandenį, kad išvengtumėte bakterijų kaupimosi.

2. Pakelkite lovelės galvą

Crib galvos pakėlimas gali padėti sumažinti kūdikio naktinį kosulį. Įdėkite pagalvę arba sulankstytą rankšluostį po čiužiniu ant lovelės viršaus, kad sukurtumėte sklandų nuolydį. Tai padeda išvengti gleivių kaupimosi kūdikio gerklėje, sukeldamas kosulį.

3. Siūlykite karštų skysčių

Karšti skysčiai, tokie kaip šiltas vanduo ar minkšta žolelių arbata, gali padėti nuraminti sudirgusią kūdikio gerklę ir palengvinti kosulį. Įsitikinkite, kad temperatūra tinkama kūdikio vartojimui ir reguliariai siūlo nedidelius kiekius.

4. Darykite purškimą su fiziologiniu tirpalu

Nebulizavimas druskos tirpalu gali padėti palengvinti kūdikio kosulį ir nosies spūstis. Norėdami gauti patarimų, kaip teisingai atlikti purkštuvus, skaitykite pediatrui ir tinkamą jūsų kūdikio dažnį.

5. Venkite dūmų ir alergenų poveikio

Cigarečių dūmų ir alergenų poveikis kūdikio kosuliui gali būti dar blogesnis. Nepamirškite, kad aplinka neturi dūmų, ir venkite augintinių ar kilimėlių, kurie gali sukelti kvėpavimo takų alergiją.

6. Pasitarkite su gydytoju

Jei kūdikio kosulys išlieka ilgiau nei savaitę, jei sunku kvėpuoti, karščiuoti ar kiti nerimą keliantys simptomai, svarbu pasitarti su gydytoju. Profesionalas gali įvertinti situaciją ir nurodyti tinkamą gydymą, kad palengvintų kūdikio kosulį.

Svarbu atsiminti, kad kiekvienas kūdikis yra unikalus ir gali skirtingai reaguoti į namų gynimo priemones. Visada pasitarkite su gydytoju prieš administruodami bet kokį vaistą ar vartojkite bet kokį kūdikio kosulio gydymą.

Tikimės, kad šie patarimai gali padėti palengvinti jūsų kūdikio kosulį. Atminkite, kad jūsų vaiko sveikata yra prioritetas ir, jei kyla abejonių ar rūpesčių, visada pasitarkite su sveikatos priežiūros specialistu.

Scroll to Top