Kaip sodinti alfavaką

Kaip pasodinti alfavaką: visas vadovas

„Alfavaca“, dar žinoma kaip bazilikas, yra aromatinė žolė, plačiai naudojama gaminant maistą ir aromatą patiekalams. Jis taip pat turi vaistinių savybių ir yra lengvai auginamas namuose. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kaip pasodinti Alfavaką ir rūpintis šiuo ypatingu augalu.

1 žingsnis: vietos pasirinkimas

Alfavaka yra augalas, kuriam tinkamai išsivystyti reikia daug saulės spindulių. Todėl pasirinkite vietą savo sode ar balkone, kurioje per dieną gaunama bent 6 valandas tiesioginės saulės. Taip pat įsitikinkite, kad vieta yra apsaugota nuo stipraus vėjo.

2 žingsnis: Dirvožemio paruošimas

Idealus dirvožemis alfavakos auginimui turėtų būti turtingas organinių medžiagų ir gerai nusausinta. Prieš sodindami, nuimkite bet kokio tipo piktžoles ir įpilkite organinių junginių ar kirminų humuso, kad praturtintumėte dirvožemį. Padarykite gerą mišinį, kad užtikrintumėte derlingą jūsų sodinukų pagrindą.

3 žingsnis: daigų ar sėklų pasirinkimas

Galite pasirinkti nusipirkti „Alfavaca“ sodinukus darželyje arba auginti iš sėklų. Jei pasirinksite antrą variantą, pasodinkite sėklas į lengvą substrato indą ir laikykite drėgną, kol daigai sudygs. Po kelių savaičių, kai daigai yra maždaug 10 cm aukščio, jie bus paruošti persodinti iki galutinės vietos.

4 žingsnis: sodinimas

Gerkite skylę žemėje, pakankamai gylyje, kad tilptų sodinukų šaknys. Įdėkite daigą į skylę ir užpildykite dirvožemiu, lengvai paspauskite, kad pritvirtintumėte augalą. Tarp sodinukų būtinai palikite maždaug 20 cm atstumą, kad jie galėtų augti.

5 žingsnis: laistymas ir priežiūra

Alfavaka reikia reguliariai laistyti, kad išliktumėte sveika. Laikykite dirvožemį visada drėgną, tačiau venkite mirkymo. Vanduo, pageidautina anksti ryte arba vėlyvą popietę, kai temperatūra švelnesnė. Taip pat kas 30 dienų padarykite organinį apvaisinimą, kad būtų užtikrinta papildomų maistinių medžiagų augalui.

6 žingsnis: derliaus nuėmimas

Alfavaka gali būti nuimta, kai ji pasiekia apie 15 cm aukščio. Norėdami nuimti, supjaustykite lapus prie pagrindo, visada palikdami kai kuriuos augalo lapus, kad jie galėtų toliau augti. Kulinariniuose receptuose naudokite šviežius lapus arba gaminkite medicininę arbatą.

Dabar, kai žinote, kaip pasodinti Alfavaką, laikas padėti ranką į žemę ir mėgautis šio nuostabaus augalo pranašumais. Atminkite, kad „Alfavaca“ yra kasmetinis augalas, tai yra, jis turi būti persodintas kiekvienais metais. Laikykitės šių patarimų ir turėkite sodą, pilną skonio ir sveikatos!

Scroll to Top