Kaip sodinti indų brokolius

Kaip sodinti kraujagyslių brokolius

Jei esate sodo entuziastas, bet neturite didelės erdvės lauke, nesijaudinkite! Galima auginti brokolius puoduose ir mėgautis šios maistingos daržovių pranašumais savo namuose. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio parodysime, kaip pasodinti brokolius puoduose ir gauti sveiką ir skanų derlių.

tinkamo indo pasirinkimas

Pirmasis žingsnis į puodų brokolių sodinimą yra pasirinkti tinkamą konteinerį. Pasirinkite vidutinės ir didelės vazos, mažiausiai 30 cm gylio. Įsitikinkite, kad vazoje yra kanalizacijos skylių, kad būtų išvengta vandens kaupimosi.

dirvožemio paruošimas

brokoliai teikia pirmenybę dirvožemiui, kuriame gausu organinių ir gerai nustumtų medžiagų. Sumaišykite daržovių žemę su ekologiškais junginiais lygiomis dalimis, kad sukurtumėte maistingą substratą. Prieš sodinant daigus, įsitikinkite, kad dirvožemis yra laisvas ir be nuobodulio.

daigų pasirinkimas

Gaukite brokolių sodinukus darželyje ar specializuotoje parduotuvėje. Pasirinkite sveikus sodinukus su žaliais lapais ir be ligos ar kenkėjų požymių. Jei norite, taip pat galite auginti daigus iš sėklų, laikydamiesi pakuotės instrukcijų.

sodinukų sodinimas

Persodinkite daigus į vazą, paliekant mažiausiai 30 cm atstumą tarp kiekvieno. Įsitikinkite, kad šaknys yra padengtos dirvožemiu ir lengvai priveržkite dirvožemį aplink sodinukus, kad juos ištaisytumėte.

Priežiūra laistydama ir tręšimu

Laikykite dirvožemį visada drėgną, tačiau venkite mirkymo. Reguliariai, pageidautina ryte ar vėlyvą popietę. Vykdykite gamintojo instrukcijas, kad būtų užtikrintas sveikas augalų augimas, naudokite maistines medžiagas, susijusias su organinėmis trąšomis.

apsaugoti augalus

Brokoliai yra augalas, pritraukiantis kai kuriuos kenkėjus, tokius kaip amidai ir vikšrai. Norėdami apsaugoti savo augalus, galite naudoti natūralius insekticidus arba priimti prevencines priemones, tokias kaip netoliese esančios apsauginio ekrano įrengimas ar augantys repelentai.

derlius

Brokoliai bus paruošti derliui, kai galvutės bus tvirtos ir kompaktiškos, su intensyvia žalia spalva. Aš aštriu peiliu supjaustykite galvas, palikdami maždaug 5 cm stiebo, kad augalas galėtų priekaištauti ir pagaminti naujas galvutes.

Dabar, kai žinote, kaip sodinti indų brokolius, laikas padėti rankas į žemę ir mėgautis šia skani ir sveika daržove savo namuose. Nepamirškite laikytis priežiūros gairių ir mėgautis savo maisto produktų auginimo pranašumais.

Scroll to Top