Kaip pasodinti persikų šerdį

Kaip pasodinti „Peach Lup“

„Peach Lup“ sodinimas gali būti linksma ir naudinga veikla sodo mėgėjams. Be to, tai puikus būdas mėgautis savo vaisių auginimo namuose pranašumais. Šiame straipsnyje parodysime jums žingsnis po žingsnio, kaip pasodinti persikų gabalėlį ir gauti gražų vaismedį.

1 žingsnis: Pasirinkite „Peach Lup“

Norėdami pradėti, turėsite pasirinkti subrendusią ir sveiką persikų vienkartinę. Įsitikinkite, kad persikai yra pakankamai subrendę, kad vienkartinė būtų visiškai suformuota. Venkite pasirinkti persikų gabaliukus, kurie yra pažeisti ar pelėsiai.

2 veiksmas: paruoškite vienkartinę

Pasirinkę persikų gabalėlį, atsargiai nuplaukite, kad pašalintumėte bet kokias minkštimo likučius. Tada leiskite kelioms valandoms išdžiūti saulėje. Kai išdžius, galite atsargiai pašalinti išorinį vienkartinio apvalkalą, naudodamiesi mažomis replėmis arba mažu peiliu. Tai padės sudygti.

3 žingsnis: stratifikacija

Stratifikacija yra svarbus procesas, skatinantis vienkartinį persikų daigumą. Tam galite sudėti gabalėlį į plastikinį maišelį su trupučiu drėgno substrato arba apvynioti jį drėgnu audiniu. Tada įdėkite į šaldytuvą maždaug 8 savaites. Šis modeliuotas šaltas laikotarpis padės nutraukti vienkartinį tirpimą.

4 žingsnis: pasodinkite vienkartinę

Po stratifikacijos laikas pasodinti persikų vienkartinę. Pasirinkite saulėtą vietą savo sode arba pakankamai didelę vazą, kad tilptų medžio augimas. Paruoškite dirvožemį, įsitikinkite, kad esate gerai nusausintas. Padarykite nedidelę skylę ir padėkite maždaug 5 cm gylį. Uždenkite žeme ir švelniai pasnykdykite.

5 žingsnis: „Muda Care“

Po pasodinimo svarbu, kad dirvožemis būtų drėgnas, bet ne mirkytas. Reguliariai lašinkite, ypač pirmaisiais mėnesiais. Įsitikinkite, kad daigai bent 6 valandas per dieną gauna tiesioginę saulės šviesą. Be to, kas 2 mėnesius galite pridėti ekologiškų trąšų, kad suteiktumėte papildomų maistinių medžiagų.

6 žingsnis: sekite augimą

Dabar tiesiog palaukite ir sekite savo persikų medžio augimą. Būkite kantrūs, nes tai gali užtrukti keletą metų, kol medis pradės gaminti vaisius. Šiuo laikotarpiu nuolat rūpinkitės sodinukais, reguliariai genėdami, kad stimuliuotumėte sveiką augimą.

Persikų vienkartinė sodinimas gali būti maloni ir naudinga veikla. Be to, kad džiaugiatės augindami savo vaismedį, galite mėgautis šviežiais ir skaniais persikais tiesiai iš savo sodo. Laikykitės šių patarimų ir mėgaukitės šia unikalia patirtimi!

Scroll to Top