Kaip sodinti chuchu vazoje

Kaip pasodinti chuchu vazoje

Jei esate „Chuchu“ gerbėjas ir visada turėtumėte jį šviežią namuose, žinokite, kad galite jį auginti puoduose. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio pasodinti Chuchu ant vazos ir turėsime miesto sodą, pilną skonio ir sveikatos.

tinkamo indo pasirinkimas

Pirmasis žingsnis į irklo pasodinimą vazoje yra pasirinkti tinkamą konteinerį. Pasirinkite dideles vazas, turėdami bent 20 litrų žemės. „Chayoteiro“ yra augalas, kuriam daug vystosi ir kuriems reikia vietos savo šaknims.

substrato paruošimas

Norint užtikrinti gerą augalų vystymąsi, svarbu paruošti maistines medžiagas, turinčius substratą. Sumaišykite daržovių žemę, organinį junginį ir smėlį lygiomis dalimis. Šis derinys užtikrins gerą kanalizaciją ir suteiks maistinių medžiagų, reikalingų chaotui sveikai augti.

sodinti chayote

Pasirinkus vazą ir paruošus substratą, laikas pasodinti chayotą. Padarykite skylę vazos centre, maždaug 5 cm gylyje. Įdėkite į šią skylę „Chayote“ sėklą ir uždenkite ją dirvožemiu, lengvai suspauskite, kad pataisytumėte.

patarimas: Jei norite, vietoj sėklų galite naudoti „Chayote“ sodinukus. Tokiu atveju tiesiog pasodinkite daigą vazoje, būkite atsargūs, kad nepažeistumėte šaknų.

augalų priežiūra

Po pasodinimo svarbu reguliariai laistyti chayote, laikant dirvožemį visada drėgną, tačiau nesigėdijant. Venkite sudrėkinti lapų, kad išvengtumėte ligos atsiradimo. Be to, rekomenduojama kas 15 dienų pridėti ekologiškų trąšų, kad būtų užtikrinta augalų mityba.

Kitas svarbus atsargumas yra suteikti „Chayote“ paramą. Kadangi tai yra laipiojimo gamykla, būtina padaryti vertikalią struktūrą, kad ji galėtų priglausti. Galite naudoti santvarą ar net vielos tvorą.

grandinės derlius

Chayote paprastai užtrunka nuo 90 iki 120 dienų, kad būtų galima paruošti derliui. Kai vaisiai yra tvirti ir intensyviai žali, tai yra ženklas, kad jie yra pasirengę nuimti. Norėdami supjaustyti chuchusą, naudokite genėjimo žirkles, palikdami stiebo gabalą kartu.

patarimas: Neleiskite chuchusui per daug subręsti augale, nes jie gali tapti pluoštiniai ir prarasti skonį.

Išvada

Tualeto „Chayote“ sodinimas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie turi mažai vietos, tačiau neatsisakykite šviežio ir sveiko maisto namuose. Tinkamai prižiūrint, galite mėgautis skaniu chuchusu, paimtu tiesiai iš savo miesto sodo. Išbandykite ir mėgaukitės!

Scroll to Top