Kaip plisaro audinys

Kaip plissar audinys

„Plissar“ audinys yra sulankstomas ir pritvirtinantis audinį, kad būtų sukurtos nuolatinės raukšlės. Šios raukšlės prideda audinio tekstūrą ir tūrį, todėl jis idealiai tinka drabužiams, dekoravimui ir amatams. Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime audinio pluošto procesą žingsnis po žingsnio.

būtinos medžiagos:

  • Jūsų pasirinktas audinys
  • PINS
  • Linija ir adata
  • lyginanti geležis
  • Plissar Plate arba Cardboard

žingsnis po žingsnio:

1. Paruošimas:

Pradėkite pasirinkdami norimą pareikšti audinį. Šviesūs ir ploni audiniai, tokie kaip šilkas ar šifonas, geriau tinka sklidimui. Įsitikinkite, kad audinys yra švarus ir gerai praleidžiamas prieš jam prasidedant.

2. Žymėjimas:

Pažymėkite pūtimo linijas ant audinio. Galite naudoti liniuotę ir pieštuką, kad padarytumėte šviesius ženklus arba pritaikytą kreidą, kad būtų galima labiau matomiems prekės ženklams. Linijos turėtų būti lygiagrečios ir tolygiai išdėstyti pagal norimą raukšlių dydį.

3. Audinio atsisveikinimas:

Faise audinys išilgai kaiščių su kaiščiais. Įsitikinkite, kad raukšlės yra gerai suderintos ir saugios. Jei reikia, naudokite daugiau kaiščių, kad įsitikintumėte, jog audinys yra vietoje.

4. PLISAGE:

Įstrigus audiniui, pradėkite plius. Kaip vadovą galite naudoti „Plissar“ plokštelę arba kartono gabalą. Sulenkite audinį išilgai kištuko linijos ir paspauskite karštu geležimi. Laikykite sulankstymą ir perduokite lygintuvą išilgai viso audinio ilgio.

5. Pataisymas:

Pateikę visą audinį, nuimkite kaiščius ir pritvirtinkite raukšles siuvimo taškais. Naudokite tos pačios spalvos liniją kaip ir audinys, kad siuvimo taškai susimaišytų. Siuvami išilgai raukšlių, kad įsitikintumėte, jog jie lieka vietoje.

papildomi patarimai:

  • Išbandykite skirtingus raukšlių dydžius, kad gautumėte įvairių efektų.
  • Naudokite pravažiuojamą geležies, tinkamai pritaikydami temperatūrą, skirtą audiniui, kuris yra išplėštas.
  • Praktika ant bandomojo audinio, prieš pradedant galutinį audinį.

Dabar, kai žinote, kaip plaukti audinį, galite ištirti šią kūrybinę techniką siuvimo, dekoravimo ir amatų projektuose. Smagiai eksperimentuokite su skirtingais modeliais ir faktūromis, kad sukurtumėte unikalius ir individualizuotus kūrinius!

Scroll to Top