Kaip ištarti tai anglų kalba

Kaip ištarti „th“ anglų kalba

Jei mokotės anglų kalbos, tikriausiai susidūrėte su iššūkiu pasakyti garsą „Th“. Šis garsas būdingas tik kalbai ir gali būti šiek tiek sudėtingas kitų kalbų kalbėtojams. Šiame tinklaraštyje mes išnagrinėsime keletą patarimų ir metodų, kurie padės jums įvaldyti teisingą „th“ tarimą anglų kalba.

garsas „Th“

„Th“ garsas yra vienas išskirtiniausių anglų kalbos garsų. Jis vartojamas tokiais žodžiais kaip „Think“, „Minties“, „Trys“ ir „Ačiū“. Anglų kalba yra du „Th“ tipai: garsas „th“ ir kurčias „th“.

th -Sound

Garsas „Th“ tariamas liežuviu tarp viršutinio ir apatinio dantų. Norėdami gauti šį garsą, turite pasibaigti orą per burną, kai laikote liežuvio galiuką tarp dantų. Svarbu pabrėžti, kad lūpos turėtų būti atsipalaidavusios garso „th“ tarimo tarimo metu.

Žodžių pavyzdžiai su „th“ garsu:

  1. Tas
  2. Šie
  3. Tie
  4. Oras
  5. th kurčias

    kurčias „Th“ tariamas taip pat, kaip ir garsas „Th“, tačiau be balso stygų vibracijos. Norėdami gauti šį garsą, turite pasibaigti orą per burną, kai laikote liežuvio galiuką tarp dantų. Lūpos taip pat turėtų būti atsipalaidavusios tariant kurčiųjų „th“.

    Žodžių pavyzdžiai su „th“ kurčia:

    1. Pagalvok
    2. Mintis
    3. trys
    4. Ačiū
    5. teisingai tariant „th“

      patarimai

      Čia yra keletas patarimų, kurie gali padėti pagerinti „th“ tarimą anglų kalba:

      • Reguliariai praktika: praktika yra labai svarbi siekiant tobulinti kalbinius įgūdžius. Praleiskite šiek tiek laiko kiekvieną dieną, kad praktikuotumėte „th“ tarimą.
      • Žiūrėkite vaizdo įrašus ir klausykite „Audios“: atskleisti save vietiniams angliškai kalbėtojams gali padėti geriau suprasti garsą „Th“. Žiūrėkite vaizdo įrašus ir klausykite garsiakalbių iš vietinių pranešėjų, tariančių žodžius „Th“.
      • Naudokite veidrodžio techniką: likite priešais veidrodį ir stebėkite burnos ir liežuvio padėtį, kai tariate „th“. Tai gali padėti ištaisyti bet kokią tarimo klaidą.
      • Praktika žodžiais: Sudarykite žodžių sąrašą su „Th“ ir praktikuokite juos garsiai ištarti. Pradėkite nuo paprastesnių žodžių ir progresuokite į sudėtingesnius žodžius.

      Su atsidavimu ir praktika galėsite aiškiai ir natūraliai ištarti „th“ anglų kalbą. Atminkite, kad teisingas tarimas yra būtinas efektyviam bendravimui anglų kalba.

      Tikimės, kad šis tinklaraštis jums buvo naudingas. Tęskite praktiką ir nepasiduokite! Laikui bėgant, jausitės labiau pasitikintys „TH“ angliškai.

Scroll to Top