Kaip apsaugoti savo „Instagram“

Kaip apsaugoti mano „Instagram“

Turėti „Instagram“ paskyrą yra puikus būdas pasidalyti akimirkomis, susisiekti su draugais ir netgi reklamuoti savo verslą. Vis dėlto svarbu užtikrinti, kad jūsų sąskaitos saugumas būtų išvengta tokių problemų kaip invazijos, asmeninės informacijos vagystės ir net netinkamas jūsų internetinės tapatybės naudojimas. Šiame straipsnyje aptarsime keletą esminių jūsų „Instagram“ apsaugos priemonių.

1. Sukurkite stiprų slaptažodį

Vienas iš pirmųjų dalykų, kuriuos turėtumėte padaryti norėdami apsaugoti savo „Instagram“ paskyrą, yra sukurti stiprų slaptažodį. Venkite akivaizdžių slaptažodžių, tokių kaip gimtadienio datos ar paprastos skaitinės sekos. Pasirinkite didžiųjų ir mažųjų raidžių, skaičių ir specialiųjų simbolių derinį. Be to, venkite to paties slaptažodžio kelioms paskyroms.

2. Suaktyvinkite dviejų faktorių autentifikavimą

Dviejų veiksnių autentifikavimas yra papildomas saugos sluoksnis, kuriam reikalingas čekio kodas, viršijantis slaptažodį, norint prisijungti prie jūsų paskyros. Tai neleidžia įsilaužėliams pasiekti jūsų paskyros, net jei jie turi jūsų slaptažodį. Norėdami suaktyvinti šią funkciją, eikite į savo paskyros nustatymus ir vykdykite instrukcijas, kad sukonfigūruotumėte dviejų veiksnių autentifikavimą.

3. Tvarkykite savo paraiškos leidimus

Įprasta prijungti trečios -pardavimo programas prie „Instagram“ paskyros kaip pašto planavimo įrankių ar nuotraukų redagavimo programų. Tačiau svarbu reguliariai peržiūrėti, kurios programos turi prieigą prie jūsų sąskaitos ir atšaukti prieigos leidimus tiems, kuriems nebenaudojate ir nepasitikite.

4. Stebėkite sukčiavimo el. Laiškus

įsilaužėliai dažnai bando patekti į jūsų „Instagram“ paskyrą per sukčiavimo el. Laiškus. Šie el. Laiškai paprastai atrodo teisėtai ir paprašo spustelėti nuorodą, kad galėtumėte prisijungti prie savo paskyros. Tačiau šios nuorodos lemia klaidingus puslapius, kurie vagia jūsų prisijungimo informaciją. Visada patikrinkite el. Laiško siuntėją ir venkite spustelėti įtartinų nuorodų.

5. Atnaujinkite savo programą

Svarbu nuolat atnaujinti „Instagram“ programą, kad būtų užtikrinta, jog turite naujausias saugos pataisas. Atnaujinimai paprastai apima saugos patobulinimus ir žinomų pažeidžiamumų pataisymus. Įsitikinkite, kad turite naujausią programos versiją, įdiegtą savo įrenginyje.

Išvada

„Instagram“ paskyros apsauga yra būtina norint užtikrinti jūsų privatumą ir internetinį saugumą. Vykdydami šiuos patarimus imsitės svarbių veiksmų, kad apsaugotumėte savo sąskaitą nuo invazijų ir kitų saugumo problemų. Visada nepamirškite žinoti apie įtartiną veiklą ir imtis neatidėliotinų priemonių, jei įtariama, kad jūsų sąskaitoje yra neteisėta veikla.

Scroll to Top