Kaip ištraukti jungiklio lizdą

Kaip ištraukti jungiklį iš jungiklio

Kai mums reikia šiek tiek prižiūrėti ar pakeisti lizdą, svarbu žinoti, kaip tinkamai ištraukti jį iš jungiklio. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio paaiškinsime, kaip saugiai ir efektyviai atlikti šią užduotį.

1 žingsnis: Išjunkite galią

Pirmasis žingsnis prieš bet kokią elektros intervenciją yra išjungti energiją. Įsitikinkite, kad grandinės pertraukiklis, atitinkantis išleidimo grandinę, yra išjungtas. Tai išvengs bet kokios elektros smūgio rizikos proceso metu.

2 veiksmas: nuimkite jungiklio dangtelį

Išjungus maitinimą, išimkite jungiklio dangtelį, naudodami atsuktuvą. Paprastai tiesiog numeskite varžtus, kurie pritvirtina dangtį ant sienos.

3 žingsnis: nustatykite laidus

Nuimdami dangtį, turėsite prieigą prie laidų, kurie yra prijungti prie jungiklio. Nurodykite laidą, prijungtą prie lizdo, kurį norite traukti. Paprastai ši viela yra skirtingos spalvos nei kiti, palengvinanti identifikavimą.

4 žingsnis: laidai atjunkite

Nustatę vielą, naudokite atsuktuvą, kad numestumėte varžtus, kurie laiko laidą prie jungiklio. Atsargiai atleiskite juos, vengiant sugadinti jungiklio laidus ar gnybtus.

5 veiksmas: pašalinkite lizdą iš jungiklio

Atjungę laidus, galite pašalinti jungiklio lizdą. Paprastai jis pritaikytas skliausteliams arba įstrigę varžtais. Išlaisvinkite arba atleiskite varžtus, kad visiškai pašalintumėte lizdą.

6 žingsnis: Įdiekite naują lizdą (pasirenkama)

Jei senąjį lizdą keičiate nauju, tai laikas jį įdiegti. Vykdykite gamintojo instrukcijas, kad teisingai prijungtumėte laidus ir pritvirtintumėte naują lizdą prie jungiklio.

7 veiksmas: iš naujo prijunkite laidus

Įdiegus naują lizdą arba jei pašalinsite tik seną lizdą, iš naujo prijunkite laidus prie jungiklio. Būtinai gerai priveržkite varžtus, kad užtikrintumėte saugų ryšį.

8 veiksmas: atgaukite jungiklio viršelį

Vėl prijungę laidus, pakeiskite jungiklio dangtį ir priveržkite varžtus, kad vėl pritvirtintumėte prie sienos.

9 veiksmas: įjunkite energiją

Galiausiai dar kartą įjunkite energiją, suaktyvindami grandinės pertraukiklį, atitinkantį išleidimo grandinę. Patikrinkite, ar naujasis lizdas veikia teisingai.

Dabar jūs žinote, kaip saugiai ir efektyviai ištraukti jungiklį. Visada nepamirškite išjungti energijos prieš bet kokią elektros intervenciją ir, jei neturite techninių žinių, rekomenduojama kreiptis į kvalifikuotą profesionalą.

Scroll to Top