Kaip sulaužyti koją

Kaip sulaužyti koją: visas vadovas

kojos laužymas yra rimta trauma, kuri gali įvykti įvairiose situacijose, pradedant automobilių avarijomis ir baigiant kritimais sporto metu. Šiame straipsnyje mes atkreipsime dėmesį į viską, ką reikia žinoti apie tai, kaip sulaužyti koją, nuo simptomų iki tinkamo gydymo.

vienos sulaužytos kojos simptomai

Sulaužytos kojos simptomai gali skirtis priklausomai nuo pažeidimo sunkumo, tačiau paprastai apima:

  • Intensyvus skausmas lūžio vietoje;
  • Patinimas ir mėlynės;
  • nesugebėjimas judinti kojos;
  • Matoma deformacija;
  • dilgčiojimas ar tirpimas.

Jei įtariate, kad sulaužėte koją, svarbu nedelsiant kreiptis į gydytoją.

apdorojimas sulaužytai kojai

Sulaužytos kojos gydymas gali skirtis priklausomai nuo lūžio sunkumo. Paprastesniais atvejais gydytojas gali rekomenduoti naudoti atplaišą ar tinką, kad imobilizuotų koją ir leistų kaulams natūraliai plačiai.

Tačiau sunkesniais atvejais gali prireikti operacijos, kad būtų galima pritvirtinti kaulus plokštelėmis, varžtais ar metaliniais strypais. Po procedūros įprasta, kad pacientui reikia naudoti ramentus ar neįgaliųjų vežimėlį atsigavimo laikotarpiu.

reabilitacija ir atkūrimas

Laužytos kojos atsigavimas gali užtrukti savaites ar net mėnesius, atsižvelgiant į pažeidimo sunkumą. Šiuo laikotarpiu svarbu laikytis medicinos gairių ir atlikti fizinės terapijos sesijas, kad sustiprintų raumenis ir atgautų mobilumą.

Labai svarbu turėti kantrybės atkūrimo proceso metu ir nebandyti pagreitinti proceso grįžtant prie normalios veiklos prieš gydytojo rekomenduojamą laiką. Tai gali sukelti komplikacijų ir dar labiau pailginti atkūrimo laiką.

sužalojimų prevencija

Nors neįmanoma numatyti visų situacijų, dėl kurių gali atsirasti kojos lūžis, yra keletas priemonių, kurios gali padėti sumažinti sužalojimo riziką, tokią kaip:

  • Sporto metu naudokite tinkamas apsaugos priemones;
  • Laikykite namą be daiktų, kurie gali sukelti kritimą;
  • Venkite vaikščioti ar bėgti ant slidžių paviršių;
  • Būkite atsargūs vairuodami ir gerbdami eismo įstatymus.

Visada atminkite, kad prevencija yra geriausias būdas išvengti rimtų sužalojimų, tokių kaip kojų lūžis.

Išvada

kojos laužymas yra rimta trauma, kuriai reikalinga tinkama medicininė priežiūra. Jei įtariate, kad sulaužėte koją, nedelsdami kreipkitės į gydytoją. Laikykitės gydytojo gairių ir kantriai atkuriant. Taip pat nepamirškite priimti prevencinių priemonių, skirtų sumažinti sužalojimo riziką.

Scroll to Top