Kaip sužinoti šampūno pH

Kaip sužinoti šampūno pH?

Kalbant apie plaukų priežiūrą, svarbu suprasti jūsų naudojamo šampūno pH. PH yra priemonė, rodanti, ar medžiaga yra rūgštinė, neutrali ar šarminė. Šampūnų atveju pH gali paveikti jūsų plaukų sveikatą ir išvaizdą.

kas yra ph?

PH yra skalė, kuri siekia nuo 0 iki 14, ir matuojamas medžiagos rūgštingumas ar šarmingumas. 7 pH yra laikomas neutraliu, žemiau 7 yra rūgštus, o virš 7 – šarminis. Mūsų plaukų pH yra natūraliai rūgštus, kurio vertė yra nuo 4,5 iki 5,5.

Kodėl šampūno pH yra svarbus?

Šampūno pH gali paveikti plaukų odelę, kuri yra išorinis sluoksnis, apsaugantis plaukus. Kai šampūno pH yra labai didelis, virš 7, jis gali atverti plaukų odeles, todėl jie tampa akytesni ir linkę į pažeidimus. Kita vertus, šampūnas su per mažu pH, mažesnis nei 4,5, gali padaryti plaukus sausą ir nuobodų.

Kaip sužinoti šampūno pH?

Deja, ne visi šampūnai turi pH, nurodytą etiketėje. Tačiau yra keletas būdų, kaip atrasti jūsų naudojamo šampūno pH:

  1. Paieška internete: Daugelis prekės ženklų skleidžia jūsų produktų pH jūsų svetainėse ar grožio forumuose. Norėdami rasti šią informaciją, ieškokite šampūno pavadinimo ir „pH“.
  2. Susisiekite su gamintoju: Jei ant pakuotės ar interneto nerandate šampūno pH, susisiekite su gamintoju ir paprašykite tiesiogiai.
  3. Naudokite pH juosteles: Cheminėse ar internetinėse parduotuvėse yra pH juostelių. Drėkinkite juostelę su vandeniu praskiestu šampūnu ir palyginkite gautą spalvą su instrukcijose pateikta spalvų skalė.
  4. Koks yra idealus šampūno pH?

    Idealus šampūno pH yra arti natūralaus plaukų pH, nuo 4,5 iki 5,5. Šampūnai, turintys šį pH

    Svarbu atsiminti, kad šampūno pH yra tik vienas iš veiksnių, į kuriuos reikia atsižvelgti renkantis tinkamą jūsų plaukų produktą. Taip pat reikėtų atsižvelgti į kitus aspektus, tokius kaip šampūno tekstūra, ingredientai ir specifiniai jūsų plaukų poreikiai.

    Tikimės, kad šis straipsnis padėjo jums suprasti šampūno pH svarbą ir kaip atrasti šią informaciją. Nepamirškite visada skaityti produktų etikečių ir atlikti tyrimus, kad priimtumėte pagrįstus sprendimus dėl jūsų plaukų priežiūros.

Scroll to Top