Kaip žinoti CPF, jei asmuo dirba

Kaip žinoti CPF, jei asmuo dirba

Kai mums reikia patikrinti, ar asmuo dirba, vienas iš labiausiai paplitusių būdų yra naudoti CPF (individualią registraciją) kaip nuorodą. Nors CPF yra asmeninis dokumentas ir nėra tiesiogiai susijęs su kažkieno užimtumu, yra keletas būdų, kaip gauti informacijos apie asmens darbo statusą naudojant šį skaičių.

CPF užklausa

Vienas iš paprasčiausių būdų patikrinti, ar asmuo dirba, pasikonsultavęs su CPF kredito apsaugos agentūrose, tokiose kaip Serasa ir SPC. Šios institucijos turi duomenų bazes, kuriose įrašoma informacija apie skolas ir pavėluotus mokėjimus, įskaitant informaciją apie darbą ir pajamas.

Norėdami gauti konsultaciją, turite turėti aptariamo asmens leidimą, nes prieiga prie šios informacijos yra apribota. Gavus leidimą, galima gauti duomenų apie asmens finansinę situaciją, įskaitant tai, ar jie turi registruotus darbo santykius.

Konsultacijos Nacionaliniame socialinės informacijos registre (CNIS)

CNIS yra duomenų bazė, kurią prižiūri Nacionalinis socialinės apsaugos institutas (INSS), kurioje užfiksuota informacija apie Brazilijos darbuotojų socialinės apsaugos įmokas ir užimtumo obligacijas. Galima paprašyti INSS įmokų pažymėjimo (CTC), kad gautumėte informacijos apie registruotas asmens darbo vietas.

Norėdami pasikonsultuoti su CNI, turite turėti CPF numerį ir dalyvauti INSS agentūroje su reikiamais dokumentais. INSS išduotame pažymėjime yra informacijos apie darbo laikotarpius ir asmens socialinės apsaugos indėlį.

Konsultacijos bendram darbuotojų ir bedarbių registre (narveliui)

Narve yra Darbo ir užimtumo ministerijos sistema, kurioje užfiksuota informacija apie darbuotojų priėmimą ir atleidimus nuo oficialios sutarties. Galima pasikonsultuoti su narve, norėdami patikrinti, ar asmuo dirba, ar jų darbo registracija buvo kokių nors judesių.

Norėdami gauti konsultaciją, turite turėti CPF numerį ir patekti į narvelį esančią svetainę arba dalyvauti Darbo ir užimtumo skyriaus ministerijoje. Svarbu pažymėti, kad ši konsultacija galioja tik darbuotojams, turintiems oficialią sutartį.

Konsultacijos į IRS svetainę

IRS svetainė taip pat siūlo konsultacijų paslaugą CPF, kur galima gauti informacijos apie asmens registracijos situaciją. Nors ši konsultacija nepateikia konkrečios informacijos apie asmens įdarbinimą, ji gali parodyti, ar CPF yra sureguliuotas, ar yra laukiama IRS.

Norėdami gauti konsultaciją, tiesiog susisiekite su IRS svetaine ir informuokite CPF numerį. Svarbu pažymėti, kad ši konsultacija nepateikia informacijos apie asmens darbo vietas ar pajamas.

Išvada

Nors naudojant CPF galima gauti tam tikros informacijos apie asmens darbo statusą, svarbu pažymėti, kad šios konsultacijos yra ribotos ir reikalauja aptariamo asmens leidimo. Be to, šios konsultacijos nepateikia išsamios informacijos apie asmens užimtumą ar pajamas, nurodo tik tai, jei yra kokių nors darbo registracijos ar finansinės.

Todėl svarbu būti atsargiai naudojantis šia informacija ir visada gerbti susijusių žmonių privatumą ir teises.

Scroll to Top