Kaip sužinoti, ar Cockatiel yra vyras, ar moteris

Kaip sužinoti, ar Cockatiel yra vyriškas, ar moteris

Kalopsitai yra labai populiarūs naminių gyvūnėlių paukščiai dėl savo grožio ir draugiškos asmenybės. Tačiau daugeliui savininkų sunku nustatyti šių paukščių lytį, nes jie neturi akivaizdžių išorinių seksualinių savybių. Šiame straipsnyje mes išnagrinėsime keletą būdų, kaip išsiaiškinti, ar Cockatiel yra vyras, ar moteris.

1. Elgesio stebėjimas

Vienas iš labiausiai paplitusių būdų nustatyti Cockatiel lytį yra stebėti jūsų elgesį. Vyrai paprastai būna balsingesni ir aktyvesni, o moterys paprastai tylios ir rezervuotos. Vyrai taip pat gali demonstruoti procesijos elgesį, pavyzdžiui, šokti ir sūpynės sparnai, kad pritrauktų moters dėmesį.

2. Cloaca regiono tyrimas

„Cloaca“ yra paukščių gale, kur atliekų pašalinimas ir dauginimasis. Nors atliekant šią procedūrą reikia būti atsargūs, galima ištirti Cloaca regioną, kad būtų galima nustatyti seksualines savybes. Vyrams Cloaca yra ryškesnė ir gali turėti nedidelį išsikišimą, žinomą kaip Cloacal lemputė. Moterys Cloaca yra mažiau ryški ir neturi tokio išsikišimo.

3. DNR testas

Jei norite būti visiškai tikri dėl savo kakadinio sekso, galite pasirinkti atlikti DNR testą. Šis testas apima nedidelio kraujo, plunksnų ar net paukščių seilių mėginio surinkimą ir gabenimą į specializuotą laboratoriją. Laboratorija atliks genetinę analizę, kad tiksliai nustatytų kaolopsito lytį.

4. Endoskopijos tyrimas

Kita galimybė nustatyti kakavos lyties nustatymą yra endoskopijos tyrimas. Šią procedūrą atlieka specializuotas veterinarijos gydytojas ir apima mažo vamzdžio įterpimą su fotoaparatu paukščio pilvo srityje. Veterinarijos gydytojas gali peržiūrėti reprodukcinius organus ir tiksliai nustatyti lytį.

5. Konsultuokite su specialistu

Jei vis dar kyla klausimų apie savo Cockatiel seksą, visada rekomenduojama pasitarti su paukščių specialistu. Patyręs veterinarijos gydytojas ar Cockatiel Kūrėjas gali ištirti paukštį ir tiksliai įvertinti seksą.

Apibendrinant, Cockatiel lyties nustatymas gali būti iššūkis, tačiau yra keletas būdų tai padaryti. Elgesio stebėjimas, Cloaca regiono tyrimas, DNR tyrimas, endoskopijos tyrimas ir konsultacijos su ekspertu yra galimybės, kurios gali padėti nustatyti, ar Cockatiel yra vyras, ar moteris. Atminkite, kad svarbu gerbti kiekvieno paukščio individualumą, nepaisant jūsų lyties.

Scroll to Top