Kaip sužinoti, ar mano plaukai yra riebūs

Kaip sužinoti, ar mano plaukai yra riebūs

Turėti riebius plaukus daugeliui žmonių gali būti iššūkis. Dėl per didelio aliejaus sruogos gali atrodyti nešvarios ir sunkios ir prisidėti prie pleiskanų ir kitų plaukų problemų atsiradimo. Bet kaip sužinoti, ar jūsų plaukai riebūs? Šiame straipsnyje mes padėsime jums nustatyti signalus ir pateikti patarimų, kaip tinkamai pasirūpinti plaukais.

riebūs plaukų ženklai

Yra keletas požymių, rodančių, ar jūsų plaukai yra riebūs. Atidžiai stebėkite šiuos aspektus:

  • Sunkioji išvaizda: Jei jūsų plaukai atrodo sunkūs ir prilipo prie šaknies, net ir po to, kai jį plaunant, tai yra per didelis aliejingumas.
  • per didelis blizgesys: riebūs plaukai paprastai turi per didelį blizgesį, ypač šaknyje.
  • pleiskanos: aliejai gali prisidėti prie pleiskanų atsiradimo ir lupimo ant galvos odos.
  • dažnas skalbimas: Jei jaučiate poreikį plauti plaukus kiekvieną dieną ar net daugiau nei vieną kartą per dieną, tai yra aliejingumo požymis.

riebiai plaukų priežiūra

Jei nustatėte, kad jūsų plaukai yra riebūs, svarbu pritaikyti tam tikrą specifinę priežiūrą, kad būtų galima kontroliuoti riebumą ir išlaikyti plaukus sveikus. Peržiūrėkite keletą patarimų:

  1. Dažnai plaukite plaukus: Reguliariai plauti plaukus padeda pašalinti aliejaus perteklių. Riebiems plaukams naudokite konkretų šampūną.
  2. Venkite karšto vandens: Karštas vanduo stimuliuoja riebalines liaukas, padidindama naftos gavybą. Pasirinkite plauti plaukus šiltu ar šaltu vandeniu.
  3. Naudokite kondicionierių tik ant patarimų: Venkite šaknies kondicionieriaus, nes tai gali padaryti plaukus dar riebesnius. Taikykite produktą tik ant galų.
  4. Venkite pernelyg didelio produktų naudojimo: produktų, tokių kaip Mousses, geliai ir purškalai, gali padaryti plaukus dar riebesnius. Naudokite juos saikingai.
  5. Venkite paliesti plaukus: Nuolatinis plaukų prisilietimas gali perkelti riebalus iš rankų į plaukus. Venkite rankų ant plaukų dažnai.
  6. Žr. Profesionalą

    Jei net laikysitės šių patarimų, vis tiek susiduriate su per dideliu aliejingumu, rekomenduojama pasitarti su plaukų profesionalu, pavyzdžiui, dermatologu ar trichologu. Jie galės įvertinti jūsų atvejį atskirai ir nurodyti tinkamiausią jūsų plaukų gydymą.

    Tikimės, kad šie patarimai padėjo jums nustatyti, ar jūsų plaukai yra riebūs, ir teisingai rūpinasi plaukais. Atminkite, kad kiekvienas asmuo yra unikalus, o tai, kas tinka vienam, gali neveikti kitam. Išbandykite įvairius produktus ir techniką, kol rasite geriausią būdą pasirūpinti plaukais.

Scroll to Top