Kaip sužinoti, ar mano psichologas man patinka

Kaip sužinoti, ar mano psichologas man patinka

Kai mes pradėjome terapiją, natūralu, kad abejoja ir klausimai apie ryšį su psichologu. Vienas iš bendrų klausimų yra: „Ar mano psichologas man patinka?“ Svarbu atsiminti, kad terapiniai santykiai yra profesionalūs ir pagrįsti pasitikėjimu ir abipuse pagarba. Tačiau yra keletas požymių, kurie gali parodyti, ar psichologas užsiima ir pasiryžęs jo terapijos procesui.

1. Empatija ir aktyvus klausymasis

Geras psichologas seansų metu rodo empatiją ir aktyvų klausymą. Tai reiškia, kad jis nuoširdžiai suinteresuoti suprasti savo jausmus, mintis ir patirtį. Jis atsidurs savo vietoje be sprendimų ir stengsis suprasti jo poreikius ir sunkumus.

2. Prieinamumas ir įsipareigojimas

Įsipareigojęs psichologas jums bus prieinamas sesijų metu, taip pat už nustatytų etinių ribų. Jis gerbs suplanuotus laikus, atsakys į jūsų klausimus ir dalyvaus, kad palaikytų jus terapinio proceso metu.

3. Grįžtamasis ryšys ir gairės

Psichologas, kuris mėgsta dirbti su jumis, pateiks konstruktyvius atsiliepimus ir tinkamas jūsų asmeninio tobulėjimo gaires. Tai padės jums nustatyti mąstymo ir elgesio modelius, siūlant vertingų įžvalgų apie jūsų žinias ir augimą.

4. Tikslų nustatymas

Pasiduotas psichologas dirbs su jumis apibrėždamas realius ir pasiekiamus terapinius tikslus. Tai padės sudaryti veiksmų planą, kaip įveikti iššūkius ir pasiekti norimus rezultatus.

5. Pagarba riboms ir profesinei etikai

Psichologas, kuris mėgaujasi jumis kaip pacientu, gerbs terapinių santykių nustatytas ribas. Tai išlaikys bendros informacijos konfidencialumą sesijų metu ir veiks su etikos profesijos principais.

Svarbu pažymėti, kad kiekvienas psichologas turi savo būdą išreikšti savo įsitraukimą ir atsidavimą pacientui. Be to, terapiniai santykiai yra dviejų kelio kelias, kuriame jūs taip pat turite jaustis patogiai ir užtikrintai pasidalyti savo patirtimi.

Jei turite klausimų apie santykius su savo psichologu, nesiryždėkite atvirai apie tai kalbėti sesijų metu. Bendravimas yra pagrindinis terapinio proceso sėkmės.

Scroll to Top