Kaip sužinoti, ar kūdikis gims plaukuotas

Kaip sužinoti, ar kūdikis gims plaukuotas?

Kai tikimės kūdikio, natūralu, kad mums įdomu, koks jis bus. Vienas iš labiausiai paplitusių klausimų yra tai, ar kūdikis gims plaukuotas, ar ne. Nors neįmanoma būti visiškai tikri, yra keletas požymių, kurie gali parodyti, ar kūdikis gimus turės daug plaukų.

genetika

Genetika vaidina svarbų vaidmenį nustatant plaukų kiekį, kurį kūdikis turės gimus. Jei jūs ir jūsų partneris turi storus ir nepatogius plaukus, kūdikis labiau linkęs. Tačiau jei abu turi plonus, ir plonus plaukus, kūdikis gali gimti su mažiau plaukų.

ultragarsas

Nors ultragarsas nesugeba tiksliai parodyti plaukų, kuriuos kūdikis turės, kai kuriais atvejais ant vaisiaus galvos įmanoma pamatyti ploną plaukų sluoksnį. Tai gali reikšti, kad kūdikis gims plaukais.

motinos simptomai

Kai kurie tyrimai rodo, kad tam tikros motinos simptomai nėštumo metu gali būti susiję su kūdikio plaukų kiekiu. Pavyzdžiui, kai kurios moterys praneša, kad nėštumo metu joms buvo daugiau rėmuo, o jų kūdikiai gimė su daugiau plaukų. Tačiau šie simptomai nėra garantija ir kiekvienas nėštumas yra unikalus.

populiarios tradicijos

Kai kuriose kultūrose yra populiarių tradicijų, kurios teigia, kad gali numatyti, ar kūdikis bus plaukuotas, ar ne. Pavyzdžiui, kai kurie žmonės mano, kad jei motina nėštumo metu turi daug aštraus maisto norų, kūdikis gims plaukais. Tačiau šios tradicijos neturi jokio mokslinio pagrindo ir turėtų būti vertinamos tik kaip smalsumai.

Išvada

Nors smagu spėlioti apie tai, kiek kūdikis turės gimus, svarbu atsiminti, kad tai neturi įtakos kūdikio sveikatai ar vystymuisi. Nepaisant to, kad gimęs plaukuotas ar ne, svarbiausia yra užtikrinti, kad kūdikis gautų reikiamą priežiūrą ir yra mylimas besąlygiškai.

Scroll to Top