Kaip sužinoti, ar kelias išėjo iš vietos

Kaip sužinoti, ar kelias išėjo iš vietos

Sužaloti kelio sąnario traumą gali būti ypač skausminga ir ribojanti. Vienas iš labiausiai paplitusių pažeidimų yra kelio poslinkis, kai sąnarių kaulai išeina iš normalios padėties. Šiame straipsnyje aptarsime perkelto kelio požymius ir simptomus ir kaip sužinoti, ar taip nutiko jums.

išstumto kelio požymiai ir simptomai

Kai kelyje išeina iš vietos, galima nustatyti kai kuriuos būdingus požymius ir simptomus. Štai keletas iš jų:

  • Intensyvus skausmas: pajusite ūminį ir intensyvų skausmą paveiktame kelyje.
  • Patinimas: dėl uždegimo paprastai išstumtas kelys paprastai yra patinęs.
  • Deformacija: kelio gali atrodyti deformacija arba ne vietoje.
  • Nejudrumas: Jums gali būti sunku judinti kelį ar priaugti svorio.
  • Nestabilumas: kelys gali atrodyti nestabilus arba laisvas.

Jei eksperimentuojate su šiais simptomais, svarbu nedelsiant kreiptis į gydytoją. Sveikatos priežiūros specialistas gali atlikti tinkamus egzaminus ir diagnostiką, kad nustatytų, ar jūsų kelys iš tikrųjų išėjo iš vietos.

diagnozė ir gydymas

Norėdami diagnozuoti perkeltą kelio sąnarį, gydytojas gali paprašyti tokių vaizdų testų kaip rentgenografijos ar magnetinio rezonanso tomografija. Šie bandymai padės nustatyti kaulų padėtį ir pažeidimo pratęsimą.

Gydymas perkeltam keliui gali skirtis priklausomai nuo pažeidimo sunkumo. Kai kuriais atvejais gydytojas gali sugebėti rankiniu būdu pertvarkyti kelio sąnarį atliekant procedūrą, vadinamą sumažinimu. Kitais atvejais gali prireikti operacijos, kad būtų galima ištaisyti traumą.

Po pirminio gydymo svarbu laikytis medicininių rekomendacijų, kad būtų užtikrintas tinkamas atsigavimas. Tai gali būti fizinė terapija, raumenų stiprinimo pratimai ir atraminių prietaisų, tokių kaip atplaišos ar ortozės, naudojimas.

kelio traumos prevencija

Nors ne visų kelio traumų galima išvengti, yra keletas priemonių, kurių galite imtis, kad sumažintumėte perkelto kelio riziką:

  • Sporto ar fizinės veiklos metu naudokite tinkamas apsaugines priemones.
  • Atlikite raumenų stiprinimo pratimus, kad stabilizuotumėte kelio sąnarį.
  • Venkite staigių ar staigių judesių, kurie gali perkrauti kelio.
  • Laikykite sveiką svorį, kad sumažintumėte sąnarių slėgį.

Visada nepamirškite sušilti prieš mankštindamiesi ir ištempdami veiklą. Tai padės paruošti raumenis ir sąnarius judėjimui, sumažinant sužalojimo riziką.

Išvada

Nustatyti, ar kelio išėjimas iš vietos gali būti sunku, tačiau aukščiau paminėti požymiai ir simptomai gali padėti nustatyti, ar susiduriate su šia trauma. Norint gauti tinkamą diagnozę ir pradėti tinkamą gydymą, būtina nedelsdami kreiptis į gydytoją.

Nepamirškite laikytis medicininių rekomendacijų ir imtis prevencinių priemonių, kad sumažintumėte kelio traumų riziką. Rūpinimasis bendra sveikata yra būtina norint išlaikyti aktyvų ir neskausmingą gyvenimą.

Scroll to Top