Kaip sužinoti, ar automatinis mainų aliejus yra geras

Kaip sužinoti, ar automatinė transmisijos alyva yra gera

Norint užtikrinti tinkamą transporto priemonės veikimą, būtina išlaikyti automatinę transmisijos alyvą geros būklės. Automatinė transmisijos alyva yra atsakinga už tepimo pavaras ir užtikrina minkštųjų pavarų perjungimą. Šiame straipsnyje parodysime, kaip galite patikrinti, ar automatinė transmisijos alyva yra geros būklės.

1 žingsnis: patikrinkite alyvos lygį

Pirmasis žingsnis sužinojęs, ar automatinė transmisijos alyva yra gera, yra patikrinti alyvos lygį. Norėdami tai padaryti, vykdykite transporto priemonių gamintojo instrukcijas. Paprastai procedūra apima transporto priemonės stovėjimą ant lygaus paviršiaus, įjungus variklį ir pavarų dėžę „P“ arba „N“ padėtyje. Tada atidarykite gaubtą ir suraskite automatinę transmisijos alyvos matavimo strypą. Nuimkite strypą, nuvalykite jį švariu šluoste ir pakartotinai supjaustykite ant matavimo vamzdžio. Dar kartą nuimkite strypą ir patikrinkite alyvos lygį. Jei žemiau rekomenduojamo lygio reikės užpildyti alyvą.

2 žingsnis: Patikrinkite aliejaus spalvą ir kvapą

Be lygio, svarbu patikrinti automatinės transmisijos aliejaus spalvą ir kvapą. Aliejus turėtų būti rausvos ar rausvos spalvos. Jei tamsu ar rudos spalvos spalva, tai gali būti ženklas, kad aliejus yra užterštas arba susidėvėjęs. Kalbant apie kvapą, automatinis transmisijos aliejus turėtų turėti būdingą kvapą, be keistų ar sudegusių kvapų. Jei aliejus kvepia stipriai ar sudegintas, tai gali reikšti greičių dėžės problemas.

3 veiksmas: patikrinkite alyvos konsistenciją

Automatinė transmisijos alyvos konsistencija taip pat rodo jūsų būklę. Aliejus turėtų būti skaidrus ir klampus, be dalelių ar priemaišų. Jei aliejus yra nešvarus, su dalelėmis arba turi kitokią konsistenciją, gali reikėti pakeisti automatinę transmisijos alyvą.

4 veiksmas: žr. Savininko vadovą

Norėdami būti tikri dėl automatinių transporto priemonių transmisijos alyvos specifikacijų ir rekomendacijų, visada svarbu pasikonsultuoti su savininko vadovu. Čia rasite išsamios informacijos apie rekomenduojamą alyvos tipą, mainų laikotarpį ir kitą konkrečią priežiūrą.

Atlikę šiuos veiksmus galite pamatyti, ar automatinė transmisijos alyva yra geros būklės. Jei nustatote kokią nors problemą, rekomenduojama ieškoti specializuoto profesionalo, kuris atliktų reikiamą remontą ir priežiūrą.

Scroll to Top