Kaip sužinoti, ar paraketai nori poruotis

Kaip sužinoti, ar parakeetai nori poruotis

Parakeetai yra bendraujantys paukščiai ir gali užmegzti tvirtus ryšius su savo partneriais. Jei turite naminių gyvūnėlių paraketų ir galvojate, ar jie yra pasirengę poruotis, yra keletas ženklų, kuriuos galite pamatyti. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip sužinoti, ar parakeetai nori poruotis.

1. Procesijos elgesys

Vyriški parakeetai paprastai demonstruoja procesiją, kai jie domisi poravimu. Jie gali pradėti garsiai dainuoti, pasukti plunksnas ir šokti, kad atkreiptų moters dėmesį. Be to, jie gali pasiūlyti moterišką maistą kaip procesijos gestą.

2. Lizdo konstrukcija

Kai parakeetai yra pasirengę poruotis, jie pradeda statyti lizdą. Jie gali paimti tokias medžiagas kaip šiaudai, popierius ir plunksnos, kad galėtų pastatyti patogų lizdą moteriai. Jei stebite, kaip jūsų patinas, atvežantis medžiagas į tam tikrą vietą narve, tai yra ženklas, kad jis yra pasirengęs poruotis.

3. Agresyvus elgesys

Parakeetai vyrai gali tapti teritorialistais ir agresyvūs, kai jie yra pasirengę poruotis. Jie gali pradėti kibti ir vytis kitus narve esančius parakeetus, ypač jei yra moteris. Šis agresyvus elgesys yra būdas apsaugoti savo teritoriją ir parodyti jūsų prieinamumą poravimui.

4. Gyvybingas spalvų ekranas

Parakeetai vyrai turi ryškesnes spalvas nei patelės. Kai jie yra pasirengę poruotis, vyrai gali intensyviau parodyti savo spalvas. Jūsų plunksnos gali atrodyti ryškesnės, o skruostai gali pasidaryti raudonesni. Šis spalvų ekranas yra būdas pritraukti moters dėmesį.

5. Dažnas vokalizavimas

Parakeetai gali bendrauti vokališkai, kai yra pasirengę poruotis. Jie gali pradėti gurkšnoti ir žiovauti dažniau nei įprasta. Šis vokalizavimas yra būdas atkreipti moters dėmesį ir perduoti norą poruotis.

Išvada

Stebint parakeetų elgesį, gali padėti nustatyti, ar jie yra pasirengę poruotis. Procesijos elgesys, lizdo konstrukcija, agresyvus elgesys, ryškus spalvų rodymas ir dažnas vokalizavimas yra požymiai, kad parakeetai domisi poravimu. Jei galvojate kurti parakeetus, būtinai sukurkite jiems tinkamą ir saugią aplinką

Tikimės, kad šis straipsnis jums buvo naudingas norint suprasti, kaip sužinoti, ar parakeetai nori poruotis. Jei turite daugiau klausimų apie parakeetus ar bet kokią kitą su paukščiu susijusį dalyką, nedvejodami ieškokite daugiau informacijos iš patikimų šaltinių arba pasitarkite su paukščių veterinarijos gydytoju.

Scroll to Top