Kaip sužinoti, ar aš esu neurodivergentas

Kaip sužinoti, ar aš neurodivergent

Jei girdėjote apie neurodivergency ir jums įdomu, ar jums tinka šiai kategorijai, šis straipsnis skirtas jums. Šiame tinklaraštyje mes ištirsime skirtingus elementus, kurie gali parodyti, ar esate neurodivergent.

Kas yra neurodivergency?

Neurodivergency yra terminas, nurodantis žmones, kurių smegenų veikimas skiriasi nuo visuomenės nustatytų normų. Tai apima tokias sąlygas kaip autizmas, ADHD (dėmesio deficito sutrikimas ir hiperaktyvumas), disleksija, be kita ko.

neurodivergency ženklai

Yra keletas požymių, kurie gali reikšti, kad esate neurodivergent. Kai kurie iš jų apima:

  • Koncentracijos sunkumai;
  • Jutimo jautrumas;
  • Socialinės sąveikos sunkumai;
  • Netradiciniai mąstymo modeliai;
  • Išskirtiniai įgūdžiai konkrečiose srityse;
  • Sunkumai, susiję su pokyčiais;
  • Miego problemos;
  • Sunkumai vykdant instrukcijas;
  • be kitų.

Svarbu atsiminti, kad kiekvienas asmuo yra unikalus ir gali pateikti skirtingus signalo derinius. Jei susitapatinsite su kai kuriais iš šių ženklų, tai gali parodyti neurodivergency.

siekiama diagnozės

Jei įtariate, kad esate neurodivergent, rekomenduojama siekti profesinės diagnozės. Psichikos sveikatos specialistas, pavyzdžiui, psichologas ar psichiatras, gali atlikti išsamų vertinimą ir tiksliai diagnozuoti.

Diagnozė gali būti naudinga norint geriau suprasti jūsų poreikius ir ieškoti tinkamos paramos. Be to, tai gali padėti rasti strategijas ir išteklius, kurie gali palengvinti jūsų kasdienį gyvenimą.

Palaikymas ir bendruomenė

Kai diagnozuota, svarbu ieškoti palaikymo ir susisiekti su kitais neurodivergent žmonėmis. Yra palaikymo grupių, internetinių bendruomenių ir organizacijų, kurios gali suteikti palaikymo ir dalytis patirtimi.

Bendravimas su kitais žmonėmis, kuriems patiria panašią patirtį, gali būti nepaprastai vertinga. Galite mokytis iš kitų, pasidalyti savo patirtimi ir rasti priklausymo jausmą.

Išvada

Sužinokite, ar esate neurodivergentga, gali būti sudėtingas procesas, tačiau tai taip pat gali būti savarankiško atradimo ir priėmimo kelionė. Atminkite, kad nėra nieko blogo būti neurodivergent – tai tik kitoks būdų.

Jei įtariate, kad esate neurodivergent, kreipkitės į profesinę diagnozę ir raskite palaikymą bendruomenėse ir palaikymo grupėse. Atminkite, kad esate ne vienas ir kad yra išteklių, kurie jums padės.

Scroll to Top