Kaip gauti mirties liudijimą pasibaigus terminui

Kaip gauti mirties liudijimą pasibaigus terminui

Kai mylimasis miršta, reikia gauti mirties liudijimą teisinėms ir biurokratinėms procedūroms atlikti. Tačiau kai kuriose situacijose pažymėjimo gavimo terminas buvo viršytas. Šiame tinklaraštyje paaiškinsime, kaip įmanoma priimti mirties liudijimą net pasibaigus nustatytam terminui.

1. Patikrinkite vietinius įstatymus

Pirmasis žingsnis yra patikrinti vietos įstatymus, nes taisyklės gali skirtis priklausomai nuo šalies ir valstybės. Kai kuriose vietose mirties liudijimas gali paprašyti net ir pasibaigus terminui, jei pateikiami dokumentai ir pagrįsti pateisinimai.

2. Susisiekite su registru

Patikrinę teisės aktus, susisiekite su Registro tarnyba. Paaiškinkite situaciją ir paklauskite, kokios yra būtinos procedūros, kaip kreiptis dėl termino pažymėjimo. Notaras gali pateikti konkrečią informaciją ir vadovauti dokumentams, kurių reikės.

3. Surinkite reikiamus dokumentus

Paprastai norint paprašyti mirties liudijimo pasibaigus terminui, būtina pateikti dokumentus, įrodančius, kodėl prašymas nebuvo pateiktas per nustatytą laikotarpį. Šiuose dokumentuose gali būti medicininių pažymėjimų, policijos pranešimų, be kita ko. Prieš tęsdami būtinai surinkite visus reikiamus dokumentus.

4. Užpildykite užklausos formą

Notaro kabinete turite užpildyti mirties liudijimo užklausos formą. Teisingai įveskite visus duomenis ir įtraukite vėlyvosios užklausos pagrindimus. Užpildant formą svarbu būti aiškus ir objektyvus.

5. Sumokėkite mokesčius

Baigę formą, turėsite sumokėti mokesčius už mirties liudijimo užklausą. Ši suma gali skirtis atsižvelgiant į vietinius įstatymus ir prašomų kopijų sumą. Įsitikinkite, kad žinote apie sumą ir turite pinigų, kurių jums reikia norint sumokėti.

6. Palaukite, kol analizuojate užsakymą

Pateikę formą ir sumokėdami mokesčius, turėsite palaukti notaro užklausos užklausos. Analizės laikas gali skirtis, tačiau paprastai informuotas numatomas terminas. Šiuo laikotarpiu notaras patikrins pateiktus dokumentus ir įvertins prašymo per terminą pagrindimą.

7. Pašalinkite mirties liudijimą

, jei jums bus suteikta prašymas, jei jums bus suteikta, galite atsiimti mirties liudijimą notaro kabinete. Patikrinkite pašalinimo procedūras, nes kai kuriais atvejais gali prireikti pateikti asmens tapatybės dokumentą ar įgaliojimą, jei pasitraukimą daro kažkas kitas.

Svarbu pažymėti, kad kiekvienas atvejis yra unikalus ir gali skirtis procedūros pagal vietos įstatymus. Todėl būtina susisiekti su atsakingu registru ir laikytis jų pateiktų gairių.

Tikimės, kad šis tinklaraštis paaiškino jūsų klausimus, kaip gauti mirties liudijimą pasibaigus terminui. Nepamirškite visada ieškoti atnaujintos ir patikimos informacijos, kad įsitikintumėte, jog visos procedūros bus atliekamos teisingai.

Scroll to Top