Kaip paimti rūdis iš viryklės

kaip paimti viryklę rūdis

Rūdis yra dažna prietaisų problema, ypač viryklėse, veikiančiose drėgmės ir vandens purslais. Be to, kad kenkia viryklės estetika, „Rust“ taip pat gali paveikti prietaiso našumą ir ilgaamžiškumą. Šiame straipsnyje mes pasidalysime keletu veiksmingų patarimų, kaip pašalinti rūdis iš viryklės ir išlaikyti gerą būklę.

1. Pradinis valymas

Prieš pradėdami pašalinti rūdis, svarbu atlikti pradinį viryklės valymą. Nuimkite tinklelius, degiklius ir kitus nuimamus gabalus ir nuplaukite juos vandeniu ir plovikliu. Norėdami pašalinti sukauptą purvą

2. Baltas actas

Baltasis actas yra puikus sąjungininkas, pašalinant rūdis. Drėkinkite audinį ar kempinę su baltu actu ir tepkite tiesiai ant aprūdijusių viryklės vietų. Leiskite jam veikti kelias minutes ir švelniai įtrinkite minkštu šerių šepetėliu. Nuplaukite švariu vandeniu ir gerai nusausinkite.

3. Citrina ir druska

Kitas natūralus rūdžių pašalinimo būdas yra citrinos ir druskos mišinys. Perpjaukite citriną per pusę, pabarstykite druską ant supjaustytos dalies ir patrinkite tiesiai ant aprūdijusių vietų. Leiskite jam veikti keletą minučių, tada įtrinkite kempine ar minkštu šepetėliu. Nuplaukite ir gerai nusausinkite.

4. Daržovių aliejus

augalinis aliejus taip pat gali būti naudojamas rūdijimui pašalinti iš viryklės. Užtepkite kelis lašus augalinio aliejaus ant aprūdijusių vietų ir leiskite jam veikti maždaug valandą. Tada švelniai įtrinkite minkštu šerių šepetėliu ir nuplaukite švariu vandeniu. Naudokite gerai, kad būtų išvengta drėgmės kaupimosi.

5. Prevencija

Pašalinus rūdį iš viryklės, svarbu imtis tam tikrų priemonių, kad būtų išvengta jūsų pakartotinio pasirodymo. Ilgą laiką venkite vandens ar išsiliejusių skysčių ant viryklės, reguliariai valykite paviršius drėgnu audiniu ir gerai išdžiovinkite. Taip pat rekomenduojama naudoti apsauginį dangą, kai viryklė nenaudojama ilgą laiką.

Vykdydami šiuos paprastus patarimus, galite pašalinti rūdis iš savo viryklės ir ilgiau išlaikyti geros būklės. Atminkite, kad visada imkitės atsargumo priemonių, kai reikia valyti gaminius ir prireikus dėvėti pirštines ir akinius. Jei rūdis išlieka arba jei yra pažeista viryklė, rekomenduojama kreiptis į specializuoto profesionalo pagalbą.

Scroll to Top