Kaip paimti vandens dėmę nuo stiklo

Kaip pašalinti vandens dėmę iš stiklo

Vandens dėmės ant stiklo gali būti gana nepatogios ir sunku pašalinti. Tačiau naudojant tinkamus metodus, jūsų akinius galima palikti švarius ir be žymių. Šiame straipsnyje mes pasidalysime keletu veiksmingų patarimų, kaip pašalinti vandens dėmes iš stiklo.

1. Naudokite baltą actą

Baltasis actas yra puikus sąjungininkas pašalinant stiklo dėmes ant stiklo. Tiesiog sumaišykite lygias acto ir vandens dalis prie purškalo ir tepkite tirpalą dažytoje srityje. Leiskite jam veikti kelias minutes ir švelniai įtrinkite švariu skudurėliu. Nuplaukite vandeniu ir gerai nusausinkite.

2. Išbandykite su citrina

Citrina taip pat gali būti veiksminga pašalinant vandens dėmes ant stiklo. Perpjaukite citriną per pusę ir patrinkite tiesiai į dažytą vietą. Leiskite jam veikti keletą minučių, tada nuplaukite vandeniu ir gerai nusausinkite. Ant citrinos esančios citrusinės rūgšties padeda ištirpinti dėmes.

3. Naudokite natrio bikarbonatą

Kepimo soda yra universalus ir efektyvus valymo produktas. Padarykite aplanką su kepimo soda ir vandeniu ir tepkite jį dažytoje vietoje. Leiskite jam veikti kelias minutes ir švelniai įtrinkite kempine ar minkštu audiniu. Nuplaukite vandeniu ir gerai nusausinkite.

4. Izopropilo alkoholis

Izopropilo alkoholis yra efektyvi galimybė pašalinti vandens dėmes ant stiklo. Tiesiog sudrėkinkite švarų audinį su izopropilo alkoholiu ir švelniai įtrinkite dažytą plotą. Nuplaukite vandeniu ir gerai nusausinkite. Būkite atsargūs tvarkydami izopropilo alkoholį, nes jis yra degus.

5. Naudokite vandens ir amoniako tirpalą

Vandens ir amoniako tirpalas taip pat gali būti veiksmingas pašalinant vandens dėmes ant stiklo. Purškime sumaišykite lygias vandens ir amoniako dalis ir tepkite tirpalą dažytoje srityje. Leiskite jam veikti kelias minutes ir švelniai įtrinkite švariu skudurėliu. Nuplaukite vandeniu ir gerai nusausinkite.

Išvada

Vandens dėmių pašalinimas iš stiklo gali būti iššūkis, tačiau naudojant tinkamus metodus galite palikti švarų akinius ir be žymių. Išbandykite šiame straipsnyje paminėtus patarimus ir pasirinkite tą, kuris geriausiai atitinka jūsų poreikius. Visada nepamirškite imtis atsargumo priemonių, kai reikėjo dirbti su cheminėmis medžiagomis ir prireikus dėvėti apsaugines pirštines. Laikykite savo akinius visada švarius ir ryškius!

Scroll to Top