Kaip pašalinti molio dėmę

Kaip pašalinti molio dėmę: veiksmingi patarimai, kaip pašalinti nepageidaujamą purvą

Kas niekada nebuvo susidūręs su molio dėme ant mėgstamų drabužių ar audinių? Šios dėmės gali būti gana atkaklios ir sunku pašalinti, tačiau naudojant tinkamus metodus, jūsų gabalus galima palikti švarų ir be jokių nešvarumų.

1. Pašalinkite molio perteklių

Pirmasis molio dėmių pašalinimo žingsnis yra pašalinti sausų nešvarumų perteklių. Naudokite minkštą šepetėlį ar šaukštą, kad pašalintumėte kuo daugiau molio, neištardami, nes tai gali paskleisti dėmę ir apsunkinti pašalinimą.

2. Nuplaukite šaltu vandeniu

Pašalinus molio perteklių, nuplaukite paveiktą dalį šaltu vandeniu. Venkite naudoti karštą vandenį, nes tai gali dar labiau sutvarkyti dėmę. Tegul vanduo bėga per dėmę, padėdamas išlaisvinti likusį purvą.

3. Naudokite skystą ploviklį

Po skalavimo šaltu vandeniu šiek tiek skysto ploviklio uždėkite tiesiai ant molio dėmės. Švelniai įtrinkite pirštais ar minkštu šerių šepetėliu, padarydami apskritus judesius. Tegul ploviklis veikia keletą minučių.

4. Vėl nuplaukite

Išleidę ploviklio aktą, vėl nuplaukite gabalą šaltu vandeniu. Būtinai pašalinkite visą muilą, nes atliekos gali būti nešvarios net po skalbimo.

5. Pakartokite procesą, jei reikia

Jei molio dėmė išlieka, pakartokite ankstesnius žingsnius, kol purvas bus visiškai pašalintas. Nepamirškite turėti kantrybės ir venkite per stipriai trinti, nes tai gali sugadinti audinį.

6. Paprastai nuplaukite

Pašalinę molio dėmę, paprastai nuplaukite gabalą pagal etiketėje esančias skalbimo instrukcijas. Naudokite tinkamą skalbimo ciklą audinio tipui ir sausą kaip įprasta.

Dabar, kai žinote šiuos veiksmingus patarimus, kaip gauti purvo dėmės, jums nebereikia jaudintis, kai susidūrėte su tokia situacija. Nepamirškite veikti greitai, nes kuo ilgesnė dėmė išliks, tuo sunkiau ji bus.

Naudodamiesi šiais paprastais būdais, galite laikyti mėgstamus drabužius ir audinius visada švarų ir be jokių nepageidaujamų nešvarumų. Pabandykite įrodyti šių metodų efektyvumą!

Scroll to Top