Kaip paimti Melissa Stain

Kaip paimti Melissa dėmę: veiksmingi patarimai ir gudrybės

Melisas yra plastikiniai batai, užkariavę daugelio žmonių širdis visame pasaulyje. Tačiau įprasta, kad šie batai kenčia nuo dėmių, ypač kai jie liečiasi su tokiomis medžiagomis kaip maistas, riebalai ar dažai. Jei susiduriate su šia problema, nesijaudinkite! Šiame straipsnyje mes pasidalysime keliais veiksmingais patarimais ir gudrybėmis, kaip pašalinti Melissa dėmes.

1. Nurodykite dėmių tipą

Prieš valydami svarbu nustatyti dėmės tipą, esantį jūsų Melisoje. Tai padės pasirinkti tinkamiausią metodą, kaip jį pašalinti. Kai kurie įprasti Melissaso tipai apima:

  • Maisto dėmės, tokios kaip padažai ar šokoladas;
  • Tepalinės ar aliejinės dėmės;
  • Ink arba rašiklio dėmės;
  • nešvarumų ar dulkių dėmės.

2. Pagrindinis valymas

Lengvosioms vietoms pradėkite nuo pagrindinio valymo. Sumaišykite šiltą vandenį su trupučiu švelnaus muilo ir tepkite tirpalą dažytoje Melissos srityje. Norėdami švelniai įtrinti dėmę, naudokite minkštą šerių šepetėlį. Nuplaukite švariu vandeniu ir nusausinkite minkštu audiniu.

3. Konkretus taškų pašalinimas

Jei dėmė išlieka, išbandykite šiuos konkrečius kiekvieno tipo metodus:

:

maisto dėmės:

Maisto dėmėms, tokioms kaip padažai ar šokoladas, sumaišykite šaukštą balto acto su šaukštu šilto vandens. Tepkite tirpalą ant dėmės ir švelniai šveiskite. Nuplaukite ir sausą.

tepalo arba aliejaus dėmės:

Dėl tepalo ar aliejaus dėmių ant dažytos srities užtepkite šiek tiek talko ar kukurūzų krakmolo. Leiskite jam veikti kelias valandas, kad absorbuotų riebalus. Tada švelniai valykite talką ar kukurūzų krakmolą ir valykite drėgnu audiniu.

rašalo arba rašiklio dėmės:

Dažų ar rašiklių dėmėms ant švaraus audinio tepkite šiek tiek izopropilo alkoholio ir švelniai įtrinkite dėmę. Būkite atsargūs ir neužtrinkite per stipriai, nes tai gali sugadinti Melissos medžiagą. Nuplaukite ir sausą.

4. Ateities vietų prevencija

Norėdami išvengti būsimų jūsų Melissos dėmių, apsvarstykite galimybę pritaikyti konkretų apsauginį purškiklį plastikiniams batams. Šis produktas padės atstumti skysčius ir nešvarumus, palengvindamas valymą vėliau.

Dabar, kai žinote keletą veiksmingų patarimų ir gudrybių, kaip pašalinti Melissa dėmes, neleiskite šioms mažoms avarijoms sugadinti mėgstamus batus. Su šiek tiek rūpestingumo ir kantrybės jūsų Melissas visada bus nepriekaištingas!

Scroll to Top