Kaip paimti grindų dėmes

Kaip paimti grindų dėmes: veiksmingi patarimai ir gudrybės

Norint išlaikyti bet kurios aplinkos grožį ir higieną, būtina turėti švarias ir dėmes -nemokamas aukštas. Tačiau įprasta įvykti avarijos ir nepageidaujamos dėmės atsiranda skirtingų tipų grindyse. Laimei, yra keletas metodų ir produktų, kurie gali padėti efektyviai pašalinti šias dėmes. Šiame straipsnyje pasidalysime keliais patarimais ir gudrybėmis, kaip paimti grindų dėmes.

1. Nurodykite grindų tipą

Prieš pradėdami pašalinti dėmes, svarbu nustatyti jūsų turimų grindų tipą. Kiekvienam grindų tipui reikalinga specifinė priežiūra ir tinkamų produktų naudojimas. Kai kurie dažniausiai pasitaikantys grindys yra keramika, porcelianas, laminatas, mediena ir marmuras.

2. Maisto ir gėrimų dėmės

Maisto ir gėrimų dėmės yra gana paplitusios ant grindų. Norėdami juos pašalinti, galite naudoti šiltą vandens tirpalą ir neutralų ploviklį. Tirpalą tepkite ant dėmės ir švelniai įtrinkite minkštu audiniu ar kempine. Tada nuplaukite švariu vandeniu ir gerai nusausinkite grindis.

3. Riebalų dėmės

Norėdami pašalinti riebalų dėmes, galite naudoti tam tikras grindis arba šilto vandens ir baltojo acto mišinį. Užtepkite produktą ant dėmės ir leiskite jam veikti kelias minutes. Tada įtrinkite minkštu šerių šepetėliu ir nuplaukite švariu vandeniu.

4. Rašalo dėmės

Rašalo dėmės gali būti pašalintos naudojant specifinius tirpiklius kiekvienam grindų tipui. Peržiūrėkite gamintojo instrukcijas, kad įsitikintumėte, jog tirpiklis yra saugus jūsų grindų tipui. Tepkite tirpiklį ant dėmės ir leiskite jam veikti kelias minutes. Tada švelniai įtrinkite minkštu audiniu ar šepetėliu ir gerai nuplaukite.

5. Rūdžių dėmės

Norėdami pašalinti rūdžių dėmeles, galite naudoti citrinų sultis arba baltą actą. Užtepkite citrinos sultis arba actą tiesiai ant dėmės ir leiskite jai veikti kelias minutes. Tada švelniai įtrinkite minkštu šerių šepetėliu ir nuplaukite švaru vandeniu.

6. Pelėsių dėmės

Pelėsių dėmės gali būti pašalintos naudojant baliklio ar vandenilio peroksidą. Tepkite produktą tiesiai ant dėmės ir leiskite jam veikti keletą minučių. Tada švelniai įtrinkite minkštu šerių šepetėliu ir gerai nuplaukite.

7. Rašiklio dėmės

Norėdami pašalinti rašiklio dėmes, galite naudoti izopropilo alkoholį arba acetoną. Užtepkite produktą ant dėmės ir švelniai įtrinkite minkštu audiniu ar kempine. Tada nuplaukite švariu vandeniu ir gerai nusausinkite grindis.

8. Tepalo dėmės

Tepalo dėmes galima pašalinti naudojant neutralų ploviklį arba muilo miltelius. Užtepkite produktą ant dėmės ir švelniai įtrinkite minkštu šerių šepetėliu. Tada nuplaukite švariu vandeniu ir gerai nusausinkite grindis.

Išvada

Pašalinti grindų dėmeles gali būti sudėtinga užduotis, tačiau naudojant tinkamus metodus ir produktus galima palikti savo grindis švarias ir be dėmių. Visada nepamirškite nustatyti grindų tipo prieš pradėdami nuimti dėmes ir laikykitės naudojamų produktų instrukcijų. Jei reikia, pasitarkite su specializuotu specialistu, kad gautumėte papildomų gairių.

Tikimės, kad šie patarimai jums buvo naudingi. Dalykitės šiuo straipsniu su savo draugais ir šeima, kuriems taip pat gali kilti iššūkis imti dėmes grindų. Iki kito karto!

Scroll to Top