Kaip gauti pelėsį iš makiažo kempinės

Kaip gauti pelėsį iš makiažo kempinės

Makiažo kempinės yra būtini daiktai, skirti naudoti produktui, pavyzdžiui, bazei, korektoriui ir milteliams. Tačiau jei jie nėra tinkamai valomi ir saugomi, jie gali kaupti pelėsį, kuris gali pakenkti odos sveikatai. Šiame straipsnyje mes parodysime keletą patarimų, kaip pašalinti pelėsį iš makiažo kempinės ir visada laikyti švarią ir saugų naudojimui.

1. Tikrinimas ir šalinimas

Pirmasis žingsnis yra apžiūrėti makiažo kempinę ieškant pelėsių signalų. Jei randate tamsias vietas, žalius taškus ar nemalonų kvapą, laikas jį išmesti. Pelėsiai gali sukelti odos sudirginimą ir net infekcijas, todėl geriau užkirsti kelią nei gailėtis.

2. Nuplaukite muilu ir vandeniu

Jei makiažo kempinė nerodo pelėsių ženklų, galite pabandyti ją išvalyti. Pradėkite plaudami šiltu vandeniu ir švelniu muilu. Švelniai įtrinkite kempinę, kad pašalintumėte makiažo likučius ir sukauptų nešvarumų. Būtinai gerai nuplaukite, kad pašalintumėte visą muilą.

3. Naudokite priešgrybelinį produktą

Norėdami užtikrinti, kad visas pelėsis būtų pašalintas, galite naudoti priešgrybelinį produktą. Rinkoje yra konkrečių makiažo kempinių valymo galimybių. Vykdykite pasirinkto produkto instrukcijas ir gerai nuplaukite po naudojimo.

4. Leiskite jam visiškai išdžiūti

Po valymo svarbu leisti makiažo kempinę visiškai išdžiūti prieš ją laikant. Pelėsiai vystosi drėgnoje aplinkoje, todėl įsitikinkite, kad kempinė yra visiškai sausa, kad būtų išvengta grybelinio augimo.

5. Teisingai saugokite

Norint išvengti pelėsių, būtina tinkamai laikyti makiažo kempinę. Venkite palikti jį drėgnoje aplinkoje, pavyzdžiui, vonios kambaryje, ir rinkitės sausą, erdvią vietą. Taip pat venkite dalintis kempine su kitais, nes tai gali padidinti užteršimo riziką.

Vykdydami šiuos patarimus, savo makiažo kempinę galite laikyti be pelėsio ir paruošti naudoti. Atminkite, kad higiena yra būtina norint užtikrinti jūsų odos sveikatą. Jei pastebėjote kokį nors pelėsio ar dirginimo požymį, geriau nedelsdami pakeisti kempinę.

Tikimės, kad šie patarimai buvo naudingi! Dalykitės šiuo straipsniu su draugais, kurie taip pat naudoja makiažo kempines ir padeda jiems atnaujinti higieną.

Scroll to Top