Kaip gauti pelėsį iš makiažo kempinės

Kaip paimti makiažo kempinės formą

Makiažo kempiniai yra būtini daiktai, skirti naudoti skystus ir kreminius produktus, tokius kaip bazė ir korektorius. Tačiau jei jis nebus tinkamai dezinfekuotas ir saugomas, jie gali kaupti pelėsį, kuris pakenkia jų naudojimo kokybei ir saugumui. Šiame straipsnyje mes išmokysime, kaip efektyviai pašalinti pelėsį iš makiažo.

1. Pradinis patikrinimas

Prieš pradedant valymo procesą, svarbu patikrinti, ar kempinė gali būti išsaugota. Jei pelėsis yra labai ir kempinė yra pažeista, rekomenduojama ją išmesti ir įsigyti naują.

2. Nuplaukite švelniu muilu ir vandeniu

Norėdami pradėti valyti, sudrėkinkite kempinę tekančiame vandenyje ir užtepkite šiek tiek švelnaus muilo. Švelniai įtrinkite kempinę, padarydami žiedinius judesius, kad pašalintumėte nešvarumus ir paviršiaus formos.

3. Nuplaukite šulinį

Po plovimo švelniu muilu, kempinę nuplaukite tekančiame vandenyje, kol pašalintos visos putplasčio ir muilo liekanos. Įsitikinkite, kad vanduo palieka švarų, be pelėsių pėdsakų.

4. Alkoholio dezinfekavimas

Norint užtikrinti visišką pelėsių pašalinimą ir galimas bakterijas, rekomenduojama dezinfekuoti alkoholį. Kelias minutes panardinkite kempinę į 70% alkoholio ir vėl nuplaukite tekančiu vandeniu.

5. Tinkamas džiovinimas

Po valymo ir dezinfekavimo būtina leisti kempinei visiškai išdžiūti prieš ją laikant. Venkite palikti jį drėgnoje aplinkoje, nes tai vėl gali būti pelėsio atsiradimas. Palikite jį erdvėje vietoje su gera oro cirkuliacija, kol jis bus visiškai sausas.

6. Teisinga saugykla

Norint išvengti pelėsių makiažo kempinėje, svarbu tinkamai juos suspėti. Laikykite juos švarioje, sausoje ir erdvoje vietoje. Venkite jų ilgą laiką palikti būtiniausiuose ar skyriuose.

Dabar, kai žinote, kaip gauti pelėsio iš makiažo kempinės, būtinai reguliariai valykite, kad užtikrintumėte ilgaamžiškumą ir saugumą. Atminkite, kad higiena yra labai svarbi norint išvengti odos problemų ir užteršimo. Gerai pasirūpinkite savo kempiniais ir makiažo galimybes!

Scroll to Top