Kaip gauti pelėsį iš vonios rankšluosčių

Kaip paimti formą iš vonios rankšluosčių

Vonios rankšluosčiai yra būtini daiktai mūsų kasdieniniam patogumui ir higienai. Tačiau dėl nuolatinės drėgmės jie gali išsivystyti pelėsį, kuris gali sukelti blogą kvapą ir net sveikatos problemas. Šiame straipsnyje mes išmokysime jums keletą nepriekaištingų patarimų, kaip iš jūsų vonios rankšluosčių ištraukti pelėsį ir vėl leisti jiems valyti ir kvepėti.

1. Nuplaukite rankšluosčius karštu vandeniu

Vienas iš efektyviausių būdų pašalinti pelėsį iš vonios rankšluosčių yra plauti juos karštu vandeniu. Aukšta temperatūra padeda užmušti grybelius ir bakterijas, kurios sukelia pelėsį. Būtinai vykdykite rankšluosčių etikečių skalbimo instrukcijas ir naudokite kokybišką ploviklį.

2. Naudokite baltą actą

Baltasis actas yra puikus sąjungininkas pašalinant pelėsį. Į skalbimo mašiną įpilkite puodelio baltojo acto, kartu su plovikliu ir nuplaukite rankšluosčius karšto vandens cikle. Actas padės pašalinti pelėsį ir neutralizuoti kvapą.

3. Parodykite rankšluosčius iki saulės

Nuplavę rankšluosčius, pakabinkite juos saulei, kad išdžiūtų. Saulės poveikis padeda pašalinti bet kokius pelėsio likučius, kurie galėjo palikti. Be to, saulė taip pat pasižymi natūraliomis dezinfekavimo savybėmis, kurios padeda rankšluosčiams laikyti be grybelių ir bakterijų.

4. Naudokite natrio bikarbonatą

Natrio bikarbonatas yra universalus ir efektyvus produktas pašalinant kvapus ir dėmeles, įskaitant pelėsį. Norėdami naudoti, įmaišykite vieną šaukštą kepimo sodos į stiklinę vandens ir tepkite tiesiai ant vietų, kurias paveikė pelėsių dėmės. Leiskite jam veikti keletą minučių ir tada nuplaukite paprastai.

5. Tinkamai laikykite rankšluosčius

Norint išvengti pelėsio ant maudymosi rankšluosčių, svarbu teisingai juos stebėti. Prieš laikydami ventiliuojamoje ir be drėgmės vietoje, įsitikinkite, kad rankšluosčiai yra visiškai sausi. Venkite jų palikti lauke, pavyzdžiui, spinteles ar drėgnus stalčius.

Vykdydami šiuos paprastus patarimus, galėsite ištraukti pelėsį iš vonios rankšluosčių ir visada išlaikyti juos švarius ir kvepiančius. Nepamirškite reguliariai valyti, kad išvengtumėte grybelių ir bakterijų kaupimosi. Pasirūpinkite savo sveikata ir gerove, pradedant nuo rankšluosčių higienos!

Scroll to Top