Kaip išvežti automobilį iš stiklainio

Kaip nuimti automobilių alyvą nuo grindų

Jei ant grindų pilate automobilių alyvą, svarbu greitai veikti, kad būtų išvengta nuolatinių dėmių ir užtikrintų aplinkinių saugumą. Šiame straipsnyje parodysime keletą naudingų patarimų, kaip efektyviai pašalinti aliejų nuo grindų.

1. Sugerkite aliejų

Pirmasis žingsnis yra absorbuoti išsiliejusį aliejų. Norėdami absorbuoti kuo daugiau aliejaus, galite naudoti pjuvenų, smėlio ar net popierinius rankšluosčius. Būtinai uždenkite visą paveiktą plotą ir lengvai spaudokite, kad absorbuojanti medžiaga atliktų jūsų darbą.

2. Valymas naudojant ploviklį

Sugerus aliejų, laikas valyti plotą plovikliu. Sumaišykite šiltą vandens tirpalą ir skystą ploviklį į kibirą. Tada naudokite šepetį ar šluotą, kad nukentėjusią plotą įtrintumėte ploviklio tirpalu. Būtinai uždenkite visą alyvos dėmę ir energingai įtrinkite, kad pašalintumėte bet kokius likučius.

3. Nuplaukite su vandeniu

Išvalę plovikliu, nuplaukite plotą švariu vandeniu, kad pašalintumėte likusių ploviklių ir aliejaus likučius. Norėdami visiškai nuplauti grindis, naudokite žarną ar kibirą su vandeniu. Įsitikinkite, kad visas ploviklio tirpalas buvo pašalintas.

4. Naudokite „Spot Remover“

Jei vis dar yra nuolatinė alyvos dėmė, galite naudoti specifinį alyvos dėmių valiklį. Vykdykite produkto instrukcijas ir pritaikykite ją paveiktoje srityje. Leiskite dėmių valikliui veikti kelias minutes ir tada valykite švariu audiniu ar popieriniu rankšluosčiu.

5. Prevencija

Norint išvengti būsimų naftos išsiliejimų, svarbu imtis tam tikrų atsargumo priemonių. Įsitikinkite, kad jūsų automobilis yra pastatytas plokščia, lygus. Reguliariai patikrinkite savo transporto priemonės alyvos lygį ir tinkamai prižiūrėkite, kad išvengtumėte nuotėkio.

Be to, atlikdami naftos mainus namuose, būtinai naudokite tinkamus konteinerius, kad surinktumėte naudotą aliejų ir tinkamai išmestumėte jį įgaliotoje surinkimo stotyje.

Vykdydami šiuos patarimus, galite efektyviai pašalinti automobilio alyvą nuo grindų ir išvengti nuolatinės žalos. Visada nepamirškite greitai elgtis ir imtis tinkamų atsargumo priemonių, kad išvengtumėte būsimų išsiliejimų.

Scroll to Top