Kaip paimti druską iš virtos mėsos

Kaip išimti druską iš virtos mėsos

Kas niekada neturėjo problemų dėti per daug druskos į virtą mėsą? Ši situacija gali būti nelinksma, tačiau, laimei, yra keletas metodų, kurie gali padėti sumažinti druskos perteklių ir išsaugoti plokštelę. Šiame straipsnyje pasidalysime keletu naudingų patarimų, kaip ištraukti druską iš virtos mėsos.

1. Praskiedimas

Vienas paprasčiausių būdų sumažinti druską virtoje mėsoje yra skiepyti lėkštę. Į keptuvę galite pridėti daugiau vandens ar daržovių sultinio ir keletą minučių virti. Tai padės praskiesti druską ir sumažinti jos intensyvumą.

2. Kukurūzų krakmolo pridėjimas

Kukurūzų krakmolas yra puikus druskos mažinimo sąjungininkas. Sumaišykite vieną šaukštą kukurūzų krakmolo su trupučiu vandens, kol jis suformuos pastą. Įpilkite šį aplanką prie virtos mėsos ir gerai išmaišykite. Kukurūzų krakmolas absorbuos druskos dalį, todėl plokštelė taps mažiau sūri.

3. Cukraus pridėjimas

cukrus taip pat gali padėti neutralizuoti sūrų skonį. Į virtą mėsą įpilkite šaukštelio cukraus ir gerai išmaišykite. Cukrus subalansuos skonį, sumažindamas druskos suvokimą.

4. Rūgšties pridėjimas

Kitas variantas yra pridėti rūgšties ingredientą, pavyzdžiui, citrinų sultis ar actą, prie virtos mėsos. Rūgštis atsveria druską, todėl patiekalas bus labiau subalansuotas. Būkite atsargūs ir nepersistenkite rūgšties, nes tai gali daug pakeisti mėsos skonį.

5. Sumaišykite su kita mėsa ar daržovėmis

Jei virta mėsa yra labai sūrus, viena galimybė yra sumaišyti ją su kita nesūdyta mėsa ar daržovėmis. Tokiu būdu sūrus skonis bus praskiestas, o plokštelė bus lygesnė.

Išvada

Nors svarbu teisingai pagardinti mėsą, kartais mes darome klaidų ir dedame per daug druskos. Laimei, yra keletas būdų, kaip sumažinti druską virtoje mėsoje, pavyzdžiui, skiedimą, kukurūzų krakmolo, cukraus, rūgšties ar sumaišymo su kitais ingredientais pridėjimas. Išbandykite šiuos patarimus ir išsaugokite savo sūrią plokštelę!

Scroll to Top