Kaip vartoti beta-alaniną su kreatinu

kaip vartoti beta-alaniną su kreatinu

Beta-alaninas ir kreatinas yra du populiarūs papildai tarp sportininkų ir fizinio aktyvumo praktikų. Abu turi individualią naudą, tačiau daugelis žmonių stebisi, ar saugu ir efektyvu imtis abiejų. Šiame straipsnyje mes ištirsime, kaip tinkamai paimti kreatiną beta-alaniną ir maksimaliai padidinti jo pranašumus.

Kas yra beta-alaninas?

Beta-alaninas yra neesminė aminorūgštis, natūraliai atsirandanti organizme. Jis paverčiamas karnozinu – junginiu, kuris padeda sumažinti raumenų nuovargį intensyvių ir didelio intensyvumo pratimų metu. Beta-alanino papildas buvo susijęs su atletiškumo gerinimu, padidėjusiu atsparumu raumenims ir padidėjusi liesos raumenų masė.

Kas yra kreatinas?

kreatinas yra natūralus junginys, randamas raumenyse, taip pat gali būti gaunamas per maistą, ypač mėsoje ir žuvims. Tai vaidina svarbų vaidmenį gaminant energiją didelio intensyvumo ir trumpalaikių pratimų metu. Kreatino papildai buvo susiję su stiprumo padidėjimu, padidėjusią raumenų masę ir pagerėjusį atletišką našumą.

Beta-alanino vartojimo nauda su kreatinu

Vartojant beta-alaniną su kreatinu, sportininkams ir fizinio aktyvumo specialistams gali suteikti papildomos naudos. Šių dviejų papildų derinys gali padėti pagerinti raumenų jėgą, padidinti stiprumą, pagreitinti atsigavimą po treniruotės ir skatinti raumenų augimą.

Kaip vartoti beta-alaniną su kreatinu

Rekomenduojama beta-alanino dozė yra nuo 2 iki 5 gramų per dieną, padalyta į 800–1600 mg dozes, paimtas visą dieną. Įprasta jausti dilgčiojimo pojūtį ant odos, vartojant beta-alaniną, tačiau tai yra nekenksminga ir laikui bėgant išnyksta.

Rekomenduojama kreatino dozė yra nuo 3 iki 5 gramų per dieną, geriausia – po treniruotės. Svarbu vartoti kreatiną su tinkamais skysčiais, kad būtų užtikrintas jo absorbcija pagal kūną.

Saugu vartoti beta-alaniną su kreatinu, tačiau prieš pradedant papildymą rekomenduojama pasitarti su sveikatos priežiūros specialistu ar dietologu. Jie galės įvertinti savo individualius poreikius ir rekomenduoti jums tinkamą dozę.

Išvada

Beta-alanino derinys su kreatinu gali suteikti didelę naudą sportininkams ir fizinio aktyvumo praktikams. Abu papildai pasižymi individualiomis savybėmis, kurios gali pagerinti atletiškumą, atsparumą raumenims ir raumenų augimui. Tačiau prieš pradėdami papildymą svarbu sekti rekomenduojamomis dozėmis ir pasitarti su sveikatos specialistu.

Tikimės, kad šis straipsnis paaiškino jūsų klausimus, kaip vartoti beta-alaniną su kreatinu. Visada nepamirškite ieškoti profesionalių patarimų ir laikytis subalansuotos dietos, kad gautumėte geriausius jūsų treniruočių ir fizinės veiklos rezultatus.

Scroll to Top