Kaip žaismingai dirbti kalbą

Kaip žaismingai dirbti kalbą

Kalbos skaičiai yra ištekliai, naudojami komunikacijoje, siekiant suteikti daugiau išraiškingumo ir kūrybiškumo perduodamiems pranešimams. Jie gali būti ištirti žaismingai, todėl mokymasis yra įdomesnis ir įdomesnis studentams. Šiame straipsnyje pateiksime keletą būdų, kaip dirbti su kalbos figūromis klasėje. Nagi!

Kalbos žaidimas figūros

Smagus būdas dirbti su kalbos figūromis yra per žaidimus. Galite sukurti stalo žaidimą, kuriame kiekvienas namas reiškia kalbos figūrą. Studentai turėtų žengti į lentą ir, kai pateko į namą, turėtų paaiškinti, ką reiškia ta kalbos figūra, ir parodyti pavyzdį. Taip pat galite kurti korteles su klausimais apie kalbos figūras, o studentai turi teisingai atsakyti, kad galėtų patobulinti žaidimą.

Kalbos figūros teatras

Teatras yra puikus būdas žaismingai dirbti su kalbos figūromis. Padalinkite klasę į grupes ir paprašykite kiekvienos grupės pasirinkti kalbos figūrą, kuri pavaizduotų mažoje pjesėje. Studentai turėtų kurti dialogus ir situacijas, kurios parodo pasirinktą kalbos figūrą. Pabaigoje kiekviena grupė pristato savo dalį klasei, skatina sąveiką ir kolektyvinį mokymąsi.

Kalbos lobių medžioklė

Organizuokite lobių medžioklę klasėje, kur studentai turėtų rasti įkalčių, kurie lemia skirtingas kalbos figūras. Kiekviename takelyje gali būti kanalas ar frazė su kalbos figūra, o studentai turi iššifruoti takelį ir rasti kitą vietą, kurioje paslėptas kitas takelis. Galų gale studentai privalo pateikti rastų kalbos figūras ir paaiškinti jų prasmę.

Kalbos figūrų iššūkis

Sukurkite iššūkį studentams, kur jie turėtų nustatyti kalbos figūras skirtinguose tekstuose. Be kita ko, galite pasirinkti dainų, eilėraščių, ištraukų ištraukas. Studentai turėtų perskaityti tekstą ir nustatyti dabartines kalbos skaičius. Galite apdovanoti studentus, kurie gali teisingai nustatyti daugiausiai kalbų skaičių.

Išvada

Žaismingai dirbančios kalbos figūros yra efektyvus būdas padaryti mokymąsi linksmesnį ir stimuliuojantį studentams. Žaidimai, teatras, lobių medžioklė ir iššūkiai yra tik keletas iš daugelio veiklos galimybių, kurias galima plėtoti klasėje. Svarbus dalykas yra sužadinti studentų susidomėjimą ir skatinti bendravimą bei mokymąsi maloniai. Išbandykite šias idėjas ir sužinokite, kaip studentai įsitraukia, ir mokykite efektyviau!

Scroll to Top