Kaip gydyti periodontitą

Kaip gydyti periodontitą

periodontitas yra uždegiminė liga, veikianti dantų audinius, įskaitant dantenas, alveolių kaulą ir periodonto raištį. Jei jis nėra tinkamai gydomas, tai gali prarasti dantis. Šiame straipsnyje aptarsime kai kurias periodontito gydymo galimybes.

1. Tinkama burnos higiena

Vienas pagrindinių periodontito gydymo būdų yra išlaikyti gerą burnos higieną. Tai apima dantų valymą bent du kartus per dieną, naudodamiesi „Floss Daily“ ir naudojant odontologo rekomenduojamą geriamąjį skalavimą. Norint kontroliuoti ligą, būtina efektyviai pašalinti bakterines apnašas.

2. Profesionalus valymas

Be kasdieninės burnos higienos, svarbu reguliariai valyti profesionalų su odontologu ar periodontologu. Šios procedūros metu, vadinama grandymo ir šaknų tiesinimo, profesionalas pašalina bakterinę plokštelę ir raugą nuo danties paviršių ir šaknų. Tai padeda sumažinti uždegimą ir skatinti periodonto audinių gijimą.

3. Antibiotikai

Kai kuriais atvejais odontologas gali skirti antibiotikų periodontitui gydyti. Šie vaistai padeda kovoti

4. Periodonto chirurgija

Pažengusiems periodontito stadijoms gali reikėti kreiptis į periodonto operaciją. Yra įvairių chirurginių procedūrų, tokių kaip mažmeninės prekybos chirurgija, kaulų transplantatai ir minkštųjų audinių transplantatai. Šiomis intervencijomis siekiama atkurti pažeistus audinius ir skatinti periodonto audinių regeneraciją.

5. Reguliarus sekimas -Up

Po pirminio gydymo būtina palaikyti reguliarų sekimą su odontologu. Tai leidžia mums stebėti burnos sveikatą, įvertinti gydymo efektyvumą ir prireikus atlikti pakeitimus. Be to, odontologas gali pateikti papildomų nurodymų dėl specifinės burnos priežiūros, kad būtų išvengta periodontito pasikartojimo.

Periodontitas yra rimta liga, kuriai reikia tinkamo gydymo. Geros burnos higienos, profesionalaus valymo, antibiotikų naudojimo, prireikus naudojimas, periodonto operacija ir reguliariai sekti su odontologu, gali padėti kontroliuoti ligą ir išsaugoti burnos sveikatą.

Scroll to Top