Kaip gaminti karamelizuotus riešutus

Kaip pasigaminti karamelizuotus kaštonus

Karamelizuoti riešutai yra skanus užkandis ar desertas bet kuriai progai. Jei esate šio traškaus saldaus gerbėjas ir norite išmokti daryti namuose, tai yra tinkama vieta! Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio paruošti nenugalimus karamelizuotus riešutus.

ingredientai:

  • 500 g riešutų (gali būti Brazilijos riešutai, anakardžiai, migdolai ir kt.)
  • 1 puodelis cukraus
  • 1/2 puodelio vandens
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės esmė (neprivaloma)
  • žiupsnelis druskos

paruošimo režimas:

  1. Keptuvėje sumaišykite cukrų, vandenį ir sviestą. Atneškite į vidutinę ugnį ir maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
  2. Į keptuvę įpilkite kaštonų ir gerai išmaišykite, kad juos visiškai įtrauktų sirupas.
  3. Maišykite riešutus maždaug 10 minučių, kol sirupas pradės karamelizuoti, o riešutai yra auksiniai.
  4. Iš keptuvės nuimkite karamelizuotus kaštonus ir paskirstykite juos į kepimo skardą, išklotą pergamento popieriumi, atskirdami juos taip, kad jie nepriliptų vienas prie kito.
  5. Prieš patiekdami, leisk riešutams visiškai atvėsti.
  6. Dabar, kai žinote, kaip gaminti karamelizuotus riešutus, keletą kartų galite mėgautis šiuo malonumu. Jie puikiai tinka tarnauti kaip užkandis vakarėliuose, lydi ledus ir desertus ar net suteikti kažkam ypatingą.

    Taip pat pabandykite į receptą įtraukti kitus ingredientus, tokius kaip cinamono milteliai, graikiniai riešutai ar net išlydytas šokoladas. Atleiskite savo kūrybiškumą ir sukurkite naujas šio nenugalimo delikateso versijas.

    Tikimės, kad jums patiko šis karamelizuotų riešutų receptas. Dalykitės su savo draugais ir šeima ir mėgaukitės šiuo malonumu kartu!

Scroll to Top