Kaip naudoti kontaktinius klijus

Kaip naudoti kontaktinius klijus

Kontaktiniai klijai yra plačiai naudojami klijai įvairių rūšių rankdarbiuose ir remontuose. Jis pasižymi dideliu pasipriešinimu ir sukibimu, yra idealus tokioms medžiagoms kaip oda, guma, mediena, metalas, be kita ko. Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kaip teisingai naudoti kontaktinius klijus.

1 žingsnis: paruošimas

Prieš pradėdami naudoti kontaktinius klijus, svarbu paruošti paviršių, kuris bus klijuotas. Įsitikinkite, kad jis yra švarus, sausas ir be jokių nešvarumų ar riebalų liekanų. Tai užtikrins geresnį sukibimą.

2 veiksmas: apsauga

Kontaktiniai klijai turi stiprų kvapą ir gali būti toksiški, todėl pritaikymo proceso metu svarbu naudoti pirštines ir apsauginę kaukę. Taip pat dirbkite šulinio aplinkoje, kad išvengtumėte klijų garų įkvėpimo.

3 veiksmas: programa

Taikykite kontaktinius klijus ant abiejų paviršių, kurie bus klijuoti. Norėdami tolygiai paskleisti klijus, naudokite šepetį ar putų volą, užtikrindami visą aprėptį. Svarbu laikytis gamintojo instrukcijų dėl klijų kiekio ir džiovinimo laiko.

4 žingsnis: laukimo laikas

Užtepus klijus ant paviršių, reikia laukti gamintojo nurodyto džiovinimo laiko. Paprastai šis laikas svyruoja nuo 5 iki 15 minučių. Šiuo laikotarpiu venkite liesti klijuotas vietas, kad nepakenktumėte rankena.

5 žingsnis: „Surface Union“

Po išdžiūvimo sujunkite klijuotus paviršius. Atlikite tai atsargiai, nes kontaktiniai klijai turi greitą sukibimą ir neleidžia koreguoti po sąjungos. Tvirtai paspauskite klijuotas dalis, kad užtikrintumėte gerą fiksaciją.

6 žingsnis: apdaila

Sujungę paviršius, padarykite reikiamą apdailą. Laikydamiesi gamintojo instrukcijų, nuimkite klijų perteklių drėgnu audiniu arba tinkamu tirpikliu. Nepamirškite tai padaryti, kol klijai visiškai išdžiūsta.

7 žingsnis: gijimo laikas

Kontaktinis klijus pasiekia maksimalų pasipriešinimą po gijimo laikotarpio. Šis laikas gali svyruoti nuo 24 iki 48 valandų, atsižvelgiant į klijų tipą ir aplinkos sąlygas. Venkite priklijuotos srities iki staigių pastangų ar judesių per šį laikotarpį.

Dabar, kai žinote, kaip teisingai naudoti kontaktinius klijus, pasinaudokite šiuo galingu įrankiu, kad atliktumėte savo projektus ir remontą efektyviai ir patvarumu. Visada nepamirškite vykdyti gamintojo instrukcijų ir proceso metu tinkamai prižiūrėti saugumą.

Scroll to Top