Kaip naudoti gesintuvą

Kaip teisingai naudoti gesintuvą

Gesintuvai yra būtina įranga kovoti su gaisro principais ir užtikrinti žmonių ir turto saugumą. Vis dėlto labai svarbu žinoti, kaip juos teisingai naudoti, kad būtų išvengta avarijų ir padidintų jų efektyvumą. Šiame straipsnyje žingsnis po žingsnio paaiškinsime, kaip tinkamai panaudoti gesintuvą.

1 žingsnis: nustatykite ugnies tipą

Prieš naudodamiesi gesintuvu, svarbu nustatyti ugnies tipą. Yra skirtingos ugnies klasės, kurios yra labiausiai paplitusi:

  1. A klasė: gaisrai kietose medžiagose, tokiose kaip mediena, popierius ir audiniai;
  2. B klasė: gaisrai degiuose skysčiuose, tokiuose kaip benzinas ir aliejus;
  3. C klasė: gaisrai energetinėje elektros įrangoje;
  4. D klasė: gaisrai degalų metaluose, tokiuose kaip magnis ir natris;
  5. K klasė: gaisrai aliejuose ir virtuvės riebaluose.
  6. Svarbu žinoti, kokia yra ugnies klasė, norint pasirinkti tinkamą gesintuvą.

    2 veiksmas: tinkamai pastatykite save

    Kai naudojate gesintuvą, pastatykite save saugiu atstumu nuo ugnies, geriausia – nuo 2 iki 3 metrų. Įsitikinkite, kad turite pabėgimo kelią, jei situacija blogėja.

    3 žingsnis: Įdėkite gesintuvą

    Gesintuvai turi įvairias pavaros formas, tokias kaip svirtis, saugos kaištis ar mygtukas. Patikrinkite, koks yra jūsų naudojamo gesintuvo pavaros metodas, ir vykdykite gamintojo instrukcijas.

    4 žingsnis: teisingai nukreipkite srovę

    Naudodami gesintuvą, nukreipkite purkštuką prie liepsnos pagrindo, perkeldami jį iš vienos pusės į kitą. Tai padeda efektyviau kontroliuoti ugnį.

    5 žingsnis: būkite saugiai

    Naudodamiesi gesintuvu, perspėkite aplinkos sąlygas. Jei gaisras greitai plinta, tampa nekontroliuojamas arba jei kyla pavojus jūsų saugumui, nedelsdami atsisakykite vietos ir paskambinkite ugniagesiams.

    Atminkite, kad gesintuvų naudojimas rekomenduojamas tik mažiems gaisrams. Didesnių ar sudėtingesnių gaisrų atvejais būtina suaktyvinti ugniagesius ir laikytis specializuotų specialistų gairių.

    Teisingai panaudojant gesintuvą, galite pakeisti gaisro principo kontrolę arba leisti jam tapti tragedija. Todėl labai svarbu žinoti pagrindinius veiksmus, kaip tinkamai naudoti šią įrangą. Tikimės

Scroll to Top