Contents
Kaip gaminti alų namuose
Jei esate alaus mėgėjas ir visada norite išbandyti savo namuose, šis vadovas skirtas jums! Šiame straipsnyje mes išmokysime jus žingsnis po žingsnio, kaip pasigaminti alaus alų jūsų namuose. Nagi?
reikalingi ingredientai
Prieš pradėdami, svarbu turėti šiuos ingredientus:
- Malt
- apyniai
- Mielės
- Vanduo
būtina įranga
Be ingredientų, jums taip pat reikės konkrečios įrangos alui gaminti. Jie yra:
- Fermentatorius
- Termometras
- Airlock
- Fermentacijos šaukštas
- Stikliniai buteliai
- CAPS
žingsnis po žingsnio
Dabar, kai jau turite visus jums reikalingus ingredientus ir įrangą, žingsnis po žingsnio pasigaminkite savo alų namuose:
- Paruoškite salyklą: Įkaitinkite vandenį didelėje keptuvėje ir įpilkite salyklo. Užvirkite maždaug 1 valandą.
- Įpilkite apynių: po virimo laiko įpilkite apynio prie keptuvės ir virkite dar 15 minučių.
- Atvėsinkite mišinį: Po 15 minučių mišinys greitai atvėsinkite iki tinkamos fermentacijos temperatūros.
- Įpilkite mielių: perkelkite atvėsintą mišinį į fermentorių ir įpilkite mielių. Gerai sumaišykite.
- Fermentacija: Uždenkite fermentorių su oro užraktu ir leiskite fermentuoti maždaug savaitę.
- Butaravimas: Po fermentacijos alų perkelkite į stiklinius butelius, naudodamiesi buteliais.
- Lapinimas: Uždenkite butelius dangteliais ir leiskite alui pailsėti dar savaitę.
- Paruoštas gerti: po ilgalaikio laikotarpio jūsų namų alus bus paruoštas paragauti!
- Laikykitės higienos: įsitikinkite, kad prieš pradedant ji yra švari ir sterilizuota.
- Išbandykite įvairius receptus: Vienas iš alaus gaminimo namuose pranašumų yra sugebėjimas sukurti skirtingus skonius ir stilius.
- Būkite kantrūs: fermentacijos ir brendimo procesas gali užtrukti šiek tiek laiko, todėl turėkite kantrybės ir laukite reikalingo laiko.
papildomi patarimai
Čia yra keletas papildomų patarimų, kaip užtikrinti sėkmę gaminant jūsų namų alų:
Dabar, kai žinote, kaip gaminti alų namuose, laikas nešvarioms rankoms ir pradėti gaminti savo gėrimus. Smagiai ir mėgaukitės galutiniu rezultatu!