Kaip išvengti dantų tartaro

Kaip išvengti dantų raugo

Dantų raugas yra sukietėjusi bakterinė plokštelė, susidaranti aplink dantis ir dantenas. Be estetiškai nemalonios, „Tartar“ gali sukelti burnos sveikatos problemas, tokias kaip dantų ėduonis, gingivitas ir blogas kvėpavimas. Laimei, yra keletas priemonių, kurių galite imtis, kad išvengtumėte raugų kaupimosi ir išlaikytumėte sveikus dantis.

saugokite gerą burnos higieną

Vienas geriausių būdų išvengti dantų raugintųjų yra išlaikyti gerą burnos higieną. Tai apima dantų valymą bent du kartus per dieną, naudojant minkštą šerių dantų šepetėlį ir fluoro dantų pastą. Būtinai valykite visus dantų paviršius, įskaitant nugarą ir dantenų liniją.

Be šepetėlio, svarbu kasdien naudoti siūlą, norint pašalinti bakterijų plokštelę tarp dantų ir dantenų linijos. Burnos skalavimo naudojimas taip pat gali padėti sumažinti raugo formavimąsi, tačiau nekeičia valymo ir siūlų.

reguliariai apsilankykite pas odontologą

Reguliarių konsultacijų su odontologu planavimas yra būtinas norint išvengti dantų tartaro. Šių vizitų metu odontologas profesionaliai valys, pašalindamas bet kokį sukauptą tartarą. Be to, odontologas gali anksti nustatyti ir gydyti bet kokias burnos burnos problemas, kol jie tampa sunkesni.

Venkite saldaus maisto ir rūgščių gėrimų

Maistas vaidina svarbų vaidmenį burnos sveikatai. Vengiant saldaus maisto ir rūgščių gėrimų, gali išvengti raugų susidarymo. Cukrus maitina burnoje esančias bakterijas, kurios gamina rūgštis, kurios pažeidžia dantų emalį. Be to, rūgšties gėrimai gali korozuoti dantų emalį, todėl dantys labiau linkę kauptis rauginant.

naudokite tinkamus geriamojo higienos produktus

Tinkamų burnos higienos produktų pasirinkimas taip pat gali padėti išvengti dantų raugo. Pasirinkite dantų šepetėlį su minkštais šeriais ir maža galva, leidžiančia pasiekti visas burnos vietas. Be to, rinkitės fluoro dantų pastą, kuri sustiprina dantų emalį ir padėtų išvengti raugų susidarymo.

Norėdami papildyti siūlių valymą ir naudoti, taip pat galite naudoti antiseptinį burnos skalavimą. Šie produktai padeda sumažinti bakterijų kiekį burnoje, taigi sumažina raugo susidarymo riziką.

Išvada

Vengiant dantų tartaro yra būtina norint išlaikyti gerą burnos sveikatą. Laikykitės geros burnos higienos, reguliariai apsilankykite pas odontologą, venkite saldžių maisto produktų ir rūgščių gėrimų bei naudokite tinkamus burnos higienos produktus. Vykdydami šias priemones, jūs einate teisingu keliu, kad sveikai ir raugintumėte šypseną.

Scroll to Top